Coadă la vaccinări în Quebec, de teama amenzilor. Ministrul Sănătății: „Este încurajator!”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 11:10 2311 citiri
Un bărbat se vaccinează anti-COVID FOTO: Unsplash.com

Locuitorii din Quebec s-au programat în număr mare pentru prima doză de vaccin COVID-19, la numai o zi după ce autoritățile din provincia canadiană au anunțat că vor penaliza financiar rezidenții care nu sunt vaccinați.

„Este încurajator!”, a scris, pe Twitter, Christian Dube, ministrul sănătății din Quebec, indicând că programările de marți pentru prima doză au atins cel mai mare număr din ultimele zile, conform Digi 24.

Amenda pentru cei nevaccinați nu se aplică celor care dețin o derogare medicală, dar alte detalii nu au mai fost anunțate, deși oficialii au spus că suma cu care vor fi sancționați oamenii va fi „semnificativă”.

Guvernul din Quebec a spus că deși aproape 90% dintre rezidenții eligibili din Quebec au primit cel puțin o doză din vaccinul Covid-19, cei nevaccinați rămân o povară pentru sistemul sanitar al provinciei.

La o ședință de miercuri privind răspândirea Covid-19, premierul canadian Justin Trudeau a spus că nu se va implica în a spune dacă penalitatea financiară din Quebec pentru cei nevaccinați este o politică bună, declarând că are nevoie de mai multe detalii.

Trudeau a subliniat că Canada are în vigoare reguli stricte de vaccinare obligatorie pentru pasagerii aerieni și feroviari, lucrători federali și totodată locurile de muncă reglementate de guvernul federal.

Săptămâna trecută, Quebec, acolo unde aproape un sfert din populația Canadei locuiește, a anunțat că rezidenții vor trebui să se vaccineze pentru a putea cumpăra alcool sau cannabis. Dovada vaccinării este necesară pentru a putea mânca la resturant, pentru a merge în sălile de fitness sau pentru a participa la evenimente sportive.

„Am demonstrat că la nivel federal vaccinarea obligatorie funcționează, 99% dintre funcționarii publici, aproape 99% dintre funcționarii publici la nivel federal sunt fie vaccinați cu schema completă sau se vor imuniza complet în curând”, a declarat ministrul sănătății canadian, Jean-Yves Duclos.

Oficialii din Sănătate Publică spun că marea majoritate a pacienților din spitalele din Quebec rămâne nevaccinată. Oficialii nu au spus câți pacienți Covid spitalizați sunt nevaccinați.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News