Pfizer a dezvoltat vaccinul împotriva Omicron: încep studiile clinice. Când ar putea fi disponibil

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 16:36
2638 citiri
Pfizer a dezvoltat vaccinul împotriva Omicron: încep studiile clinice. Când ar putea fi disponibil
La studiul clinic vor participa 1.420 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani FOTO Pixabay

Reprezentanții alianței Pfizer/BioNTech au anunțat marți, 25 ianuarie, că încep studiul clinic privind vaccinul dezvoltat împotriva variantei Omicron a coronavirusului.

Cele două companii au început recrutarea de voluntarilor.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat la începutul lunii ianuarie că gigantul farmaceutic ar putea fi pregătit să solicite autorizaţii pentru noul vaccin, care vizează această variantă de COVID-19, începând din luna martie.

În timp ce datele actuale indică faptul că dozele de rapel ale vaccinului iniţial protejează împotriva formelor grave de Omicron, compania preferă să acţioneze cu precauţie, a declarat Kathrin Jansen, şefa de cercetare pentru vaccinuri din cadrul grupului, în comunicat.

”Recunoaştem importanţa de a fi pregătiţi în cazul în care această protecţie scade în timp şi de face faţă Omicron şi a altor variante în viitor”, a mai spus ea.

CEO-ul companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că protecţia vaccinului iniţial împotriva formelor uşoare sau moderate de COVID-19 pare să dispară mai rapid în cazul variantei Omicron.

”Acest studiu se desfăşoară în cadrul abordării noastre ştiinţifice care urmăreşte să dezvolte vaccinuri ţintite împotriva variantelor (de coronavirus) care reuşesc să dezvolte niveluri similare de protecţie împotriva Omicron, ca şi în cazul variantelor apărute mai înainte, dar cu o durată mai lungă de protecţie”, a explicat el.

La studiul clinic vor participa 1.420 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Studiul clinic nu include persoane cu vârsta peste 55 de ani, deoarece scopul acestuia este de a măsura răspunsul imunitar al participanţilor, nu de a estima eficacitatea vaccinului, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer pentru AFP.

Participanții vor fi împărțiți în trei grupe:

- Participanţii din prima grupă au primit două doze din vaccinul actual Pfizer Covid-19 cu 90 - 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi una sau două doze de vaccin specific Omicron.

- Participanţii din a doua grupă au primit trei doze din vaccinul actual Pfizer Covid-19 cu 90 - 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi o doză din vaccinul actual Pfizer Covid-19 sau vaccinul specific Omicron.

- Participanţii din a treia grupă nu au primit niciun vaccin Covid-19. Ei vor primi trei doze de vaccin specific Omicron.

Vaccinul iniţial anti-COVID dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost primul vaccin autorizat în regim de urgenţă în ţările occidentale, în decembrie 2020.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#vaccin omicron, #vaccin pfizer, #studiu clinic, #vaccin anticovid , #Tulpina Omicron