Marea Britanie, prima țară europeană care aprobă vaccinul anti-COVID de la Valneva. Ce tehnologie folosește serul

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 14:37
3476 citiri
Marea Britanie, prima țară europeană care aprobă vaccinul anti-COVID de la Valneva. Ce tehnologie folosește serul
Vaccinul Valneva foloseste virus inactiv

Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Valneva, care este mai ușor de depozitat decât vaccinurile ARN mesager și se bazează pe o tehnologie veche de zeci de ani, utilizată pe scară largă în serurile contra gripei și poliomielitei.

Valneva, o firmă franceză de biotehnologie, speră că vaccinul va atrage persoanele care sunt reticente în a se injecta cu serul Pfizer-BioNTech sau Moderna și ar putea prefera unul mai tradițională.

Agenția de Reglementare a Medicamentului și a Produselor de Sănătate (MHRA) din Marea Britanie a anunțat joi, 14 aprilie, autorizația, declarând că vaccinul Valneva a îndeplinit standardele de siguranță, calitate și eficacitate necesare, potrivit Euronews.

Vaccinul este în prezent în curs de revizuire de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană.

Cum funcționează vaccinul Valneva?

Serul Valneva este al șaselea vaccin împotriva COVID aprobat în Marea Britanie, dar primul inactivat cu virusuri întregi.

În acest tip de vaccin, virusul este cultivat într-un laborator și apoi este complet inactiv, astfel încât să nu poată infecta celulele sau să se reproducă în organism, dar să poată declanșa totuși un răspuns imun.

Acest proces este deja utilizat pe scară largă în producția de vaccinuri antigripale și anti-poliomielită.

Vaccinul Valneva este, de asemenea, mai simplu de depozitat, deoarece necesită o temperatură de două până la opt grade Celsius, similară cu cea a unui frigider de uz casnic. Acest lucru îl face mai ușor de utilizat în țările în care depozitarea vaccinurilor la temperaturi foarte scăzute - așa cum este necesar pentru vaccinurile ARN mesager - este o provocare.

Valneva a raportat anul trecut rezultatele studiilor despre care a arătat că vaccinul a declanșat un răspuns imunitar mai puternic decât serul Oxford-AstraZeneca, cu efecte secundare semnificativ mai puține.

Valneva a mai spus în ianuarie că studiile preliminare au arătat că trei doze de vaccin au neutralizat varianta Omicron.

Vaccinul Valneva împotriva COVID este aprobat pentru utilizare în Marea Britanie la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, a doua doză urmând a fi administrate la cel puțin 28 de zile după prima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vaccin COVID, #valneva achizitie, #pandemie coronavirus , #Marea Britanie