Vaccinul antigripal va fi disponibil pentru populație mai devreme anul acesta. Câte doze a cumpărat Ministerul Sănătății

Miercuri, 24 August 2022, ora 23:39 2362 citiri
În sezonul precedent, un milion de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite FOTO Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 24 august, că țara noastră a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentru sezonul următor.

Numărul este cu un milion mai mic decât cel din sezonul anterior, când au fost contractate 2,5 milioane de doze, dar un milion au rămas nefolosite.

Ministrul a precizat că vaccinul antigripal va fi disponibil mai devreme decât anul trecut.

”El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul ăsta începem cu 1,5 şi o să vedem dacă, în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului de informare şi de onestitate - să ştiţi că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul – pentru că oamenii au nevoie de o ţară în care încrederea în autorităţi şi în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a declarat Alexandru Rafila miercuri seară, la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com