Românii se grăbesc să rezerve vacanțe early booking. Reduceri de până la 30 la sută pentru Bulgaria, Grecia și Turcia

Joi, 18 Ianuarie 2024, ora 18:53
7663 citiri
Românii se grăbesc să rezerve vacanțe early booking. Reduceri de până la 30 la sută pentru Bulgaria, Grecia și Turcia
Litoral românesc FOTO Pixabay

Un touroperatorul din România a transmis că în prima parte a lunii ianuarie, rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Turiştii au început să rezerve masiv, atât pentru litoralurile românesc şi bulgăresc, dar şi pentru Grecia şi Turcia, reducerile early booking fiind de până la 30%.

”IRI Travel, touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc, anunţă că în intervalul 1-15 ianuarie, rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Turiştii au început să rezerve masiv, atât pentru litoralurile românesc şi bulgăresc, dar şi pentru Grecia şi Turcia, reducerile early booking fiind de până la 30%, cu avansuri mici care pornesc de la 10 % şi diferenţa cu 14 zile înainte de intrarea la cazare”, anunţă compania.

Pragul următor de reduceri este 31 ianuarie, cu reduceri de până la 30%. Multe hoteluri au praguri de reducere de Early Booking şi pentru 29 februarie şi 31 martie, cu un nivel mai mic al reducerilor, care ajunge până la 10 – 20%.

”În ultimii ani, în prima parte a lunii ianuarie aveam deja cerere din partea turiştilor pentru sezonul estival, mulţi realizând că acum, la începutul anului, pot beneficia de reduceri mari tip early booking. Însă în primele două săptămâni ale acestui an am înregistrat un aflux foarte mare al cererii, cu mult peste cifrele înregistrate până în prezent. Creşterea de 50% faţă de anul precedent arată apetitul crescut al turiştilor pentru călătorii şi vacanţe, precum şi faptul că turismul oferă iarăşi predictibilitate. Toate cifrele ne indică faptul că 2024 va egala, sau de ce nu, poate şi va depăşi anul 2019. Fireşte că această creştere se datorează într-o mare măsură agenţiilor de turism partenere, cu care avem o colaborare şi o comunicare permanentă”, declară Lucian Bădîrcea, CEO Ial agenției.

Potrivit consultanţilor IRI Travel, numărul turiştilor care rezervă pe acest program creşte.

”Având în vedere că volumul rezervărilor a depăşit cu 50% nivelul din aceeaşi perioadă din 2023, iar interesul turiştilor de a-şi rezerva o vacanţă este foarte ridicat, avem aşteptări foarte mari pentru sezonul 2024. Rezervările au început să se facă încă din luna octombrie 2023 pentru sezonul 2024, ceea ce denotă un interes crescut pentru vacanţe”, precizează compania.

Tendinţele sunt cele pe care le-am observat consultanţii în ultimii ani sunt: creşterea numărului de rezervări pe programul Early Booking, turişti tot mai informaţi, care cunosc foarte bine ce îşi doresc şi reducerea duratei sejurului şi creşterea numărului de vacanţe pe an.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
#vacante, #vacante early booking, #Bulgaria, #Grecia , #stiri vacanta