Ce sunt destinațiile "dupes", noul trend pentru vacanțe: "Puteți economisi la biletele de avion și la tarifele hoteliere"

Vineri, 10 Noiembrie 2023, ora 22:30
5269 citiri
Ce sunt destinațiile "dupes", noul trend pentru vacanțe: "Puteți economisi la biletele de avion și la tarifele hoteliere"
Oameni pe aeroport FOTO Pixabay

Călătorii au adoptat strategia de a căuta alternative mai ieftine în 2023 pe măsură ce prețurile au crescut, și vor continua să o facă și în 2024, au declarat experții.

Nu este întotdeauna vorba doar de prețul biletului de avion. În multe cazuri, călătorii pot economisi și la hoteluri, mâncare și transport local, au adăugat experții.

Călătoriile au fost scumpe și destinațiile populare, aglomerate, în 2023, determinând iubitorii de călătorii să caute alternative mai ieftine și mai puțin aglomerate. Conform experților, este o modalitate excelentă de a economisi bani în călătoriile din 2024.

Acest concept - căutarea de alternative mai ieftine sau „dupe-uri” ale produselor scumpe - a fost popularizat de influencerii Generației Z și a milenialilor de pe rețelele de socializare și a câștigat o largă acceptare în contextul inflației ridicate.

"În 2024, americanii sunt predispuși să aleagă destinații mai puțin cunoscute în locul zonelor turistice consacrate pentru vacanțele lor", a declarat Jon Gieselman, președintele Expedia Brands.

Exemple concrete pentru destinații "dupe"

Căutările de zboruri pentru destinațiile de călătorie „dupe” au crescut în 2023. Termenul „dupe” este, desigur, o expresie nouă care pune o nuanță asupra vechiului concept de vânătoare de reduceri.

Datele arată că această strategie a fost folosită de călătorii într-o măsură mai mare în 2023. De exemplu, căutările de zboruri pentru mai multe destinații „dupe” la nivel internațional au crescut de peste două ori, conform datelor Expedia.

Căutările pentru Taipei, un „dupe” pentru Seoul, au crescut cu 458% în SUA și cu 2,786% la nivel global, conform Expedia. Cele către Pattaya, Thailanda, o alternativă la Bangkok, au înregistrat o creștere de 163% în SUA și de 249% la nivel global.

La fel, căutările de zboruri către insula Curaçao, un substitut pentru St. Martin, au crescut cu 228% în SUA și cu 185% la nivel global. Cele către Perth, Australia, un „dupe” pentru Sydney, au înregistrat o creștere de 33% în SUA și de 109% la nivel global. În plus, căutările către Liverpool, Anglia, o alternativă la Londra, au crescut cu 138% în SUA și cu 97% la nivel global, conform Expedia.

TikTok a popularizat ideea de „dupes”

Datele au comparat căutările în perioada de 12 luni până la 31 august 2023, cu aceeași perioadă a anului anterior.

TikTok a popularizat ideea de „dupes” și conceptul prinde tot mai mult în lumea călătoriilor”, a declarat Expedia într-un raport publicat miercuri, 8 noiembrie.

Accesibilitatea se numără printre principalele motive invocate de consumatori pentru căutarea acestor destinații alternative, conform Expedia.

„Dacă încercați să economisiți bani la următoarea călătorie, luați în considerare o destinație alternativă”, a spus Hayley Berg, economist principal la Hopper, o aplicație de călătorii. „De multe ori, puteți economisi la biletele de avion și la tarifele hoteliere alegând o destinație mai puțin frecventată.”

De exemplu, un zbor tur-retur mediu din SUA către Hanoi, Vietnam, costă 1,564 de dolari. Călătorii ar economisi bani alegând în schimb să zboare către Ho Chi Minh City, unde un zbor are în medie 1,326 de dolari, conform Hopper.

Barcelona în loc de Tenerife

Într-o manieră similară, să spunem că luați în considerare o călătorie în Spania.

Un zbor tur-retur către Tenerife, în Insulele Canare ale Spaniei, costă în medie 827 de dolari. În schimb, ați putea lua în considerare o călătorie la Barcelona, o metropolă populară, unde un zbor are în medie 572 de dolari, conform Hopper. La fel, zborurile către Phuket, Thailanda, o insulă de vacanță, costă 1,705 de dolari dus-întors, în timp ce zborurile către capitala Bangkok costă 1,404 de dolari. Prețurile Hopper sunt medii actuale pentru plecări în perioada decembrie-martie.

Un număr mai mare de americani și-au planificat călătoriile în străinătate în acest an, pe măsură ce temerile privind sănătatea în era pandemiei au scăzut și țările au deschis în mare parte granițele pentru vizitatori. Americanii au solicitat pașapoarte în număr record în 2022 și 2023.

Această cerere în creștere a determinat o creștere a prețurilor în întregul spectru al călătoriilor. Biletele de avion către Europa, destinația cea mai populară pentru turiștii americani, au fost cele mai scumpe din istorie în vara anului 2023.

Traficul de căutare pe internet în SUA pentru „dupes” în călătorii a crescut pe tot parcursul anului 2023, atingând un vârf în iulie, conform datelor Google Trends.

Este mai mult decât prețul biletului de avion

Cu toate acestea, datele despre zboruri de la Hopper indică faptul că nu toate destinațiile „dupes” vor aduce obligatoriu economii pentru călători. Aceștia ar putea fi nevoiți să încerce câteva alternative diferite pentru a face economii.

De exemplu, un zbor tur-retur mediu din SUA către Perth, amintit anterior ca „dupe” pentru Sydney, costă în prezent 2,389 de dolari, în timp ce un zbor către Sydney costă 1,572 de dolari, conform Hopper. Cu toate acestea, călătorii care își îndreaptă atenția către destinații un pic mai îndepărtate - cum ar fi Nadi, Fiji, sau Auckland, Noua Zeelandă - ar cheltui 1,365 de dolari, respectiv 1,394 de dolari, conform Hopper.

Începerea sejurului într-o duminică poate aduce o reducere medie de 25% față de tarifele de weekend

Cu toate acestea, „dupes” nu se referă doar la prețul biletului de avion. Oamenii care călătoresc în afara căilor bătute pot adesea economisi la mâncare, hoteluri și transport local, a declarat Sara Rathner, expertă în călătorii la NerdWallet, pentru cnbc.com.

"Evitarea destinațiilor „supra-turistice”, în special în timpul sezonului de vârf, poate oferi o experiență mai plăcută datorită mulțimilor mai mici", a spus Rathner.

Atunci când aleg o destinație „dupe”, călătorii ar trebui să cerceteze detalii precum facilitățile, infrastructura și aspectele legate de siguranță, a adăugat Rathner. Citirea de articole și bloguri online despre călătorii și întrebarea prietenilor care poate că au vizitat deja zona pot oferi o idee generală despre itinerarii posibile și ușurința găsirii cazării și deplasării, a mai spus ea.

Pentru a economisi bani în călătorii în general, încercați să fiți flexibil cu datele călătoriei, a sugerat Berg. De exemplu, zborul într-o zi de marți vă poate economisi 100 de dolari pentru biletele de avion interne, în timp ce plecarea în intervalul de luni până miercuri vă poate economisi până la 150 de dolari pentru un bilet internațional, a spus Berg.

Șederile la hotel sunt cele mai scumpe în noaptea de vineri și sâmbătă. Începerea sejurului într-o duminică poate aduce o reducere medie de 25% față de tarifele de weekend, a adăugat ea.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#vacante, #trend, #preturi mici, #destinatii vacanta, #bilete avion ieftine, #hotel, #reduceri , #stiri vacanta