Zona de vis frecventată de românii care s-au săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei: "Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare"

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 04:11
97623 citiri
Zona de vis frecventată de românii care s-au săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei: "Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare"
Peisaj de pe Valea Doftanei FOTO Facebook/ Cu rucsacul în spate

Odată încheiat sezonul estival, românii aleg să își petreacă weekendurile sau vacanțele copiilor la munte, iar printre cele mai populare destinații sunt cele de pe Valea Prahovei.

Mulți s-au săturat însă de aglomerația de pe DN 1, unde petrec ore bune pentru a ajunge la munte, și caută alternative.

Este cazul unui român care a ales să meargă în Valea Doftanei, despre care are numai cuvinte de laudă, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"A venit acel anotimp în care prefer parcă să îmi petrec weekend-urile ceva mai aproape de casă. Evit cât pot de mult clasica și ultra aglomerata Valea Prahovei, așa că în prima escapadă din această toamnă am pornit înspre Valea Doftanei.

Sunt sigur că știți toți ce este de văzut prin zonă, așa că nu mă apuc acum să înșir locurile ce pot fi văzute în Valea Doftanei. Vin însă cu o recomandare culinară!

Căutând ceva loc în care să mâncăm de prânz, am descoperit din greșeală uitându-mă pe hartă Punct Gastronomic Local. Funcționează doar în weekend și în fiecare zi au un meniu fix.

Când am fost noi, duminică, au avut în meniu ciorbă cu afumătură, sarmale cu mămăliguță și plăcintă cu zmeură. Nu lipsesc nici aperitivele locale servite pe un platouaș cu brânză locală, cașcavea, slăninuță, roșii și ceapă. Îmi plouă în gură numai când îmi amintesc!

Plus cafea, vișinată, apă, sifon și sirop de zmeură. Toate astea pentru numai 60 de lei. Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare, efectiv simți că te-ai dus la masă la rudele tale de la țară. Ne-am simțit tare bine aici și abia așteptăm să mai mergem!", a scris acesta pe pagina Cu rucsacul în spate.

În comentarii, urmăritorii paginii fac și o recomandări de trasee în zonă.

"De la Valea Doftanei să o luați spre Secaria și ieșiți la Comarnic. E superb drumul ăla, cu niște peisaje de vis. (doar că au mai fost alunecări de teren și s-a cam stricat drumul, deși este asfaltat, însă se compensează cu peisajul."

"Puteți urca la Secarie. Este drum șerpuit, ușor. De sus se vede lacul."

"Vă puteți plimba pe acolo în jurul lacului, sunt ceva poteci și ulițe care pornesc și de lângă ATRA."

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a depus la munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, în urma ninsorilor din ultimele zile, la altitudini de peste 2200 de metri zăpada...
#vacante, #excursii, #weekend, #munte, #Alternative, #Valea Prahovei, #aglomeratie DN1, #Valea Doftanei , #stiri vacanta