O româncă, în căutarea unui oraș ca-n filmele de Crăciun: "Mic, împodobit frumos, să te muți acolo". Lista locurilor propuse

Marti, 10 Octombrie 2023, ora 04:06
6669 citiri
O româncă, în căutarea unui oraș ca-n filmele de Crăciun: "Mic, împodobit frumos, să te muți acolo". Lista locurilor propuse
Colmar, unul dintre orașele propuse FOTO Facebook/ Vacanțe do it yourself

Unii români sunt deja cu gândul la următoarea vacanță, programată de cei mai mulți în perioadă sărbătorilor de iarnă.

O româncă este în căutarea unei destinații noi și a descris orașul pe care ar vrea să-l viziteze ca fiind precum cel din filmele de Crăciun, după cum a scris pe Facebook.

"Cei care ați vizionat filmele de Crăciun de la Diva, ați observat probabil un tipar - orășel mic, împodobit frumos, cu oameni de treaba, care îți da sentimentul că ai vrea să te muți acolo. Ați întâlnit în călătoriile voastre, fie în țară, fie în străinătate, genul asta de orășel?", a întrebat aceasta pe grupul Vacanțe do it yourself.

"Este exact cum vedeți în filmele de Crăciun"

În comentarii, membrii grupului i-au propus orașe atât din țară, cât și din străinătate.

"Zandaam, în apropiere de Amsterdam. Pare un oraș cu căsuțe făcute din turtă dulce, este absolut superb, micuț și liniștit."

"Am întâlnit. Cele din Colmar și satele de pe Drumul Vinului (în perioada targurilor de Crăciun, din Colmar pleacă "Navettes de Noel", un autobus care merge la târgurile de Crăciun din satele de pe Drumul Vinului). De asemenea în Germania, Târgul de Crăciun din Rothenburg ob der Tauber. Este exact cum vedeți în filmele de Crăciun de la Diva."

"Unul dintre aceste locuri (apare și în filmele de pe Diva) e Sighișoara."

"Colmar, Strasbourg, și alte orașele din Alsacia. Am fost anul trecut, e de vis."

"Rothenburg ob der Tauber, Germania."

"O excursie în perioada Sărbătorilor este ceva de neuitat"

"Colmar, Riguewihr, Ribeauville, Eguisheim, toate satele de pe Valea Vinului sunt absolut superbe te simți în alt secol, orașul Annecy și Chamonix Mont Blanc iar e de poveste.

Eu locuiesc lângă Strasbourg și perioada târgurilor de Crăciun e de vis."

"Bruges - Belgia, Monschau - Germania, Giethoorn - Olanda (acesta este diferit și foarte special)."

"Baden Baden, Germania."

"Ribeauville, Riquewihr în Alsacia."

"Colmar mi-a plăcut cel mai mult, este orașul mic și foarte frumos împodobit de Crăciun, o excusie Colmar- Strasbourg în perioada Sărbătorilor este ceva de neuitat."

"Am fost cu câteva zile înainte de Crăciun, în delegație la Reghin, vreau să îți spun că am avut fix acel sentiment de film de Crăciun."

"Oamenii te salută pe stradă și sunt surprinzător de prietenoși"

"Sighișoara, Oradea, Baia Mare, absolut superbe anul trecut."

"Recomand Faistenau, un sat aproape de Salzburg. Oamenii te salută pe stradă și sunt surprinzător de prietenoși, chiar ne am simțit diferit față de locurile foarte turistice. De asemenea mi a plăcut foarte mult Sulmona în Italia în zona Abruzzo, este destul de aglomerat în timpul verii însă iarnă are un farmec aparte."

"Straja (Hunedoara), Bari, Locorotondo (Italia) și Bergamo (Italia)."

"Garmisch Partenkirchen, Ettal, Ober și Unteramergau în zona de sud a Bavariei."

"Santillana del Măr (regiunea Cantabria în nordul Spaniei)."

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#vacante, #orase mici Europa vacanta, #filme Craciun , #stiri vacanta