Se scumpesc vacanțele în Turcia din cauza inflației. Majorările prognozate de hotelieri pentru 2023

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 04:09
5455 citiri
Se scumpesc vacanțele în Turcia din cauza inflației. Majorările prognozate de hotelieri pentru 2023
Vacanțele în Turcia se scumpesc din anul 2023 FOTO: Pixabay.com

Inflaţia în Turcia a atins cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani. Problema îi va afecta și pe turiștii care-și plănuiesc vacanțe acolo în 2023.

Cu cât se scumpesc vacanțele

Hotelierii din Turcia anunță pentru anul 2023 scumpiri chiar și cu 30%, spun reprezentanții unei agenții cunoscute de turism. O vacanță de 7 zile, în Antalya, pentru un cuplu, costă în prezent 2.000 de euro, regim all-inclusive. Aceeași vacanță, în 2023, va costa 2.600 de euro.

Un sejur de 7 zile pentru o familie cu doi copii, regim all-inclusive, costă între 3.000 de euro și 6.0000 de euro, totul în funcție de perioada și hotelul ales. Anul viitor, același sejur va avea prețuri între 3.900 și 7.800 de euro.

De ce aleg românii Antalya

Antalya, desti­na­ţia din sudul Turciei, se află de câţiva ani în topul prefe­rinţelor tu­rişti­lor români, iar acest trend nu pare să apună prea curând, astfel că de la an la an, numărul românilor care merg în regiunea turcă este în creştere.

Antalya este renumită pentru plajele sale curate. Capitala Rivierei Turciei, Antalya, oferă 229 de plaje cu “steag albastru”. Vizitatorii se pot bucura de vreme bună pe aceste plaje până la sfârșitul lunii noiembrie sau chiar începutul lunii decembrie.

Pe Riviera de Smarald a Antalyei, cu celebra mare de culoare turcoaz, puteți vizita plajele din Lara, Konyaaltı și Kaputaș, atât toamna cât și iarna.

Ce plaje găsesc românii

Situată în centrul orașului, plaja cu nisip fin, Lara, este ideală pentru înot, fiind renumită pentru valurile sale blânde.

Plaja Konyaaltı se întinde pe șapte kilometric, de la vestul orașului până la Munții Bey. Malul mării Konyaaltı, mărginit de baruri, cafenele și cluburi de noapte, oferă zile și seri pline de energie.

Plaja Kaputaș, lângă Kaș și Kalkan, este o zonă pitorească la care se poate ajunge printr-o scară lungă sculptată în stâncă.

Orașe antice

Antalya, căminul civilizațiilor antice, posedă o moștenire culturală unică. Orașul antic Perge, capitala regiunii Pamphylia, se află la doar 18 kilometri est de centrul orașului Antalya.

Acest oraș magnific, renumit de-a lungul istoriei pentru arhitectura și sculpturile din marmură, continuă să uimească vizitatorii cu Băile Romane, mozaicurile uimitoare, cu stadionul în formă de potcoavă și un teatru monumental care a găzduit odată 12.000 de oameni. Perge este o comoară care poartă într-adevăr măreția antică a Antalyei până în zilele noastre.

Centre de scufundări

Antalya este, de asemenea, un centru de scufundări renumit la nivel mondial. Orașul oferă multe oportunități de sporturi acvatice și în natură, iar experiența de scufundări de clasă mondială este disponibilă chiar și toamna și iarna.

Prețurile amețitoare cerute pentru manoperă la construcția unei case fără etaj. "Te cocoșează la finisaje!"
Prețurile amețitoare cerute pentru manoperă la construcția unei case fără etaj. "Te cocoșează la finisaje!"
Mulți români au amânat planurile de a cumpăra o locuință sau de a construi o casă din cauza prețurilor mari. Aceștia mai testează din când în când piața, în așteptarea unui...
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
#vacante, #Turcia, #scumpiri, #inflatie, #preturi , #Turcia