Top 5 cele mai impresionante destinații de vacanță pe timp de iarnă. Cât costă şi când îți poți planifica călătoriile ca să scapi de frig

Duminica, 08 Ianuarie 2023, ora 04:25
15523 citiri
Top 5 cele mai impresionante destinații de vacanță pe timp de iarnă. Cât costă şi când îți poți planifica călătoriile ca să scapi de frig
Mexicul se deosebeşte prin plajele absolut spectaculoase FOTO Pixabay.com

Dacă îți doreşti nespus să evadezi cât mai curând de frigul din Europa sau să îţi planifici o aventură la începutul anului 2023, destinaţiile exotice sunt primul tău gând, iar acest gând care poate deveni chiar realitate, în zilele noastre.

Specialiştii în turism au făcut câteva recomandări documentate într-o analiză vola.ro, idei de vacanțe exotice care să-ți țină de cald iarna şi pe care le prezentăm în cele ce urmează.

Thailanda

Este cea mai vizitată țară de pe continentul asiatic, după China, ceea ce înseamnă că turiștii sunt primiți foarte bine și găsesc rapid tot ce au nevoie.

Este destinația perfectă pentru vacanțe exotice iarna, mai ales în ianuarie sau februarie, când vrei să începi anul cu o călătorie. Iar dacă ești copleșit de numărul de insule și zone pe care le poți explora, poți începe cu Koh Samui și Phuket.

Preţurile pornesc de la 2.000 de euro (2 adulți, transport cu avionul | plecare din București), potrivit zboaragratis.ro.

Maldive și Zanzibar

Când vine vorba despre vacanțe exotice iarna, Maldive este o destinație perfectă oricând, mai ales când acasă e prea frig. Acolo, soarele e mereu la datorie pe cer, temperaturile sunt blânde, iar apusurile sunt magice.

Practic, n-ai cum să dai greș. Trebuie doar să-ți iei bilete de avion către Maldive și să alegi un resort care te atrage.

Pe de altă parte, ianuarie și februarie sunt lunile ideale pentru o escapadă in Zanzibar, căci temperaturile ating 27 de grade Celsius iar activitățile posibile îți ajung pentru o săptămână.

Poți face snorkeling, poți vizita ferme de condimente, poți vedea maimuțele din Jozani National Park și, bineînțeles, poți face turul plajelor, spre exemplu Nungwi Beach. Preţurile pleacă de la 3.400 de euro, 2 adulţi, sejur cu avionul.

Republica Dominicană

O perioadă optimă pentru o călătorie în Republica Dominicană începe din decembrie și ține până în aprilie, așa că ai timp să te organizezi pentru iarna aceasta.

Dacă vrei să te bucuri de peisaje superbe și petreceri de neuitat, alege Punta Cana și nu rata Bavaro Beach.

Puerto Plata și Playa Dorada sunt și ele superbe, dar puțin mai liniștite decât Punta Cana. Călătorii cu experienţă sunt de părere ca o vacanță în Republica Dominicană nu te va lăsa indiferent!

Vietnam

Vietnamul ar fi combinația preferată a călătorilor cu laptop, care preferă sa lucreze de pe oriunde. Pe durata iernii, Vietnamul are temperaturi care oscilează între 20 și 27 de grade și clima ideală pentru plimbări în natură și explorări urbane.

Dacă vrei să dai și tu o fugă în această iarnă, începe cu Ho Chi Minh City, Hanoi și Hoi An. Apoi, mergi în natură pentru a admira terasele de orez și vegetația locală superbă. Nu rata Ha Long, Da Nang și Phu Quoc!

Preţurile pleacă de la 1.800 de euro de persoană, 10 nopţi, zbor şi asigurare incluse, potrivit eturia.ro.

Mexic

Călătorii sunt de părere ca cea mai tare destinație pentru cei care adoră yoga este Tulum, Mexic. Aici se organizează o mulţime de retreat-uri, în cele mai frumoase zone naturale.

Mexicul se deosebeşte, de asemenea, prin plajele absolut spectaculoase din Tulum, Playa del Carmen, Cancun, Oaxaca și, nu în ultimul rând, explorarea Mexico City. Sunt multe si le poți lua pe rând, atunci cand ești pregătit să călătorești și să te relaxezi.

Preţurile pleacă de la 4.000 de euro pentru 2 adulţi, potrivit agenţiilor de turism.

Specialiştii în turism recomandă ca, indiferent de locul de vacanţă pe care îl alegi, să verifici atent condițiile de călătorie, dacă ai nevoie de viză sau alte documente, tipurile de vaccin care îţi sunt solicitate obligatoriu și să îți faci o asigurare de călătorie, se mai arată în analiza vola.ro.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#vacante exotice, #Mexico City, #plaja, #turism, #euro, #vacanta, #vola ro, #zboaragratis, #Yoga , #oferte turism