Vizita in Romania: Comorile din Busteni si din orasele apropiate - Presa straina

Duminica, 25 August 2013, ora 14:11
27069 citiri
Vizita in Romania: Comorile din Busteni si din orasele apropiate - Presa straina

Strainii care viziteaza Romania apreciaza statiunile de la Marea Neagra, castelele vechi, muntii, regiunile salbatice, manastirile si arta medievala.

O excursie la Busteni, oras aflat la 130 de kilometri de Bucuresti, reprezinta o experienta de neuitat, spune Trish Clark, ziarista la Wandering Educator.

Din Busteni se pot face excursii in orasele apropiate, precum Brasov sau Sinaia. Trish Clark prezinta o serie de informatii despre obiectivele turistice din aceasta zona.

Busteni este un oras mai putin cunoscut de strainii care viziteaza Romania, scrie Trish Clark, insa este o destinatie foarte populara in randul romanilor. Iarna, aici se pot practica sporturile specifice acestei perioade, in timp ce vara se pot face excursii pe munte.

Mandria acestui oras este Manastirea Caraiman construita in 2008 si localizata la periferia acestuia. Aici traieste o comunitate mare de preoti, iar locul este frecventat in fiecare an de mii de pelerini si turisti.

Pe acoperisul manastirii se afla o cruce care are instalatie de lumini. In fiecare seara, aceasta este luminata, indrumandu-i pe turisti pe drumul catre asezamantul bisericesc.

Telecabina din Busteni te duce catre Parcul National Bucegi, ce are o suprafata protejata de 6.680 de hectare si se intinde de la altitudinea de 1.000 de metri pana la 2.505 de metri, la Varful Omu.

Dupa ce cobori din telecabina poti face traseul catre Crucea Craiman sau Crucea Eroilor Neamului, constructie din otel de peste 30 de metri, realizata la initiativa regelui Ferdinand. Traseul catre Crucea Caraiman dureaza aproximativ o ora.

In aceasta zona muntoasa traieste o populatie mare de ursi bruni, specie protejata. Romania are cea mai mare populatie de ursi bruni din Europa, mentioneaza Trish Clark.

In Brasov se afla un adapost pentru ursii bolnavi sau raniti, ce are 35 de kilometri patrati.

La sapte kilometri sud de Busteni, in Sinaia, se afla o manastire crestina-ortodoxa ce dateaza din secolul al XVII-lea. Biserica Veche, construita in stil bizantin, a fost construita in 1846.

Aici se afla si un muzeu de arta religioasa si obiecte bisericesti, ce este deschis in perioada verii.

Din nefericire, manastirile nu cazeaza turistii pe perioada noptii, spune Trish Clark, insa in Busteni exista foarte multe pensiuni in care se poate sta.

Un obiectiv important din Sinaia este Castelul Peles, fosta resedinta regala, unde au fost pastrate mobila si obiecte de arta valoroase.

Castelul Bran, aflat la 30 de kilometri de Brasov, care a fost resedinta regala, iar acum este muzeu, reprezinta o atractie importanta pentru turisti, datorita legendarului conte Dracula, prezentata de scriitorul irlandez Bram Stoker.

Cascada Urlatoarea din Busteni este un alt obiectiv iubit de turisti, traseul catre aceasta fiind foarte frecventat. Si Cetatea Rasnov, aflata langa Brasov, este un loc frecventat de turisti.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#obiective turistice romania, #obiective turistice Busteni, #obiective turistice Sinaia, #Castelul Peles Sinaia, #cruce Caraiman , #obiective turistice