Lectie de umilinta pentru Vama Veche: Are preturi precum cele mai ieftine statiuni din Grecia si Bulgaria

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 13 Aprilie 2021, ora 07:00
10028 citiri
Lectie de umilinta pentru Vama Veche: Are preturi precum cele mai ieftine statiuni din Grecia si Bulgaria

In disperarea de a atrage cat mai multi turisti in mini-vacanta de 1 Mai/ Paste, Vama Veche vine cu preturi foarte mici anul acesta. Daca in anii trecuti, cu o luna sau doua inainte de evenimente precum 1 Mai sau Pastele nu mai gaseai locuri pe nicaieri in cea mai sudica statiune a litoralului romanesc, anul acesta nu mai este cazul.

Intr-o comparatie intre Vama Veche, Albena si Paralia Katerini, daca pana anii trecuti statiunea noastra era de doua ori mai scumpa in perioada care marca inceputul de sezon estival, anul acesta preturile din Vama s-au apropiat simtitor de cele ale celor mai ieftine statiuni din tarile direct concurente.

"In 2021, statiunile balneo sunt marile castigatoare ale vacantelor de Paste si 1 Mai. De asemenea, Egiptul este si el preferat de romani pentru petrecerea Pastelui. Iar in conditiile in care Bulgaria este in partea galbena a listei, iar Grecia nu a anuntat inca ce decizie va lua in legatura cu Pastele, romanii tot nu vor sa se duca la Vama Veche", spune consultantul in turism, Traian Badulescu.

Potrivit lui, anul acesta, 1 Mai este mai problematic. Fiind si Pastele, romanii au ales alte destinatii.

"Vama Veche este atat de goala anul acesta probabil din cauza faptului ca de Paste lumea este mai tranditionalista si vrea sa stea acasa cu familia si sunt mult mai multe destinatii. Mai mult, cred ca au bagat preturile competitive pentru a atrage in continuare", mai afirma Badulescu.

Vama Veche si-a pierdut obiectul de activitate

Acesta da vina si pe restrictiile din Vama, in conditiile in care totul se va inchide la 6, iar circulatia libera nu este permisa decat pana la 8, atunci Vama Veche si-a cam pierdut "obiectul de activitate".

"Vama Veche este o statiune plina de viata de dimineata pana noaptea, iar daca iti este interzis acest lucru acolo, este ca si cum le-ai lua nisipul si marea si le-ai spune sa vina sa se distreze. Fara libertate Vama Veche nu prea exista. Este doar litoralul romanesc in extrasezon si cam atat. Distractia de zi acolo nu prea este", a mai spus Badulescu.

Potrivit lui, cand era liber la distractie, normal ca erau preturile mult mai mari, asa, acum cand nu au nimic, e clar ca incearca sa isi atraga putinii musterii cu preturi la jumatate.

"Anul acesta cred ca se va petrece in Vama ziua. Vor sta la terase, vor asculta muzica la distanta si se vor relaxa", crede consultantul in turism.

Si chiar si asa, daca ne uitam pe marile platforme de rezervare a cazarii, Vama Veche este inca putin deasupra celorlalte doua statiuni, din punct de vedere al preturilor pentru cele 4 nopti de cazare cuprinse intre 30 aprilie si 4 mai.

Cum stau cele trei statiuni la preturi

Astfel ca, in Paralia Katerini gasesti o cazare decent la 3 stele si cu 600-800 de lei, dar si cu 400 sau 1.800 de lei. Depinde de locatie totul.

In Albena, preturile sunt simtitor de mici pentru ca aici primele 20 de oferte sunt cuprinse intre 400 si 750 de lei pentru aceeasi perioada, la acelasi tip de cazare.

In schimb, daca ne uitam in Romania, in statiunea din sudul litoralului cel mai mic pret este la o pensiune, 92 de lei pe noapte, adica 368 de lei si ajung pana la 1800 de lei in primele 20 de oferte. Dar ca o medie a ofertele, aceasta depaseste 1000 de lei pentru cele 4 nopti.

Ce este drept, conteaza si infrastructura de cazare, in Vama Veche sunt, cu precadere, hoteluri si pensiuni de mici dimensiuni, in timp ce in Albena si in Paralia Caterini sunt hoteluri mari si pensiuni ceva mai mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Vama Veche, #paralia katerini, #Albena, #mini vacanta 1 mai , #stiri vacanta