Românca revoltată de personalul hotelului la care a fost cazată: "Ne-a fost recomandat de unii dintre angajați să mâncăm mai puțin"

Duminica, 10 Septembrie 2023, ora 03:00
52581 citiri
Românca revoltată de personalul hotelului la care a fost cazată: "Ne-a fost recomandat de unii dintre angajați să mâncăm mai puțin"
Imagine dintr-un restaurant cu autoservire FOTO captură YouTube

Mulți români au încheiat deja vacanțele de vară, însă cei care sunt în continuare în concediu împărtășesc în mediul online poze ori situații care îi mulțumesc sau îi supără.

Este cazul unei românce revoltate că în timpul sejurului petrecut într-un hotel din România, angajații restaurantului la care a plătit micul dejun și cina i-au atras atenția să mai reducă din porții, după cum a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

"Mâncarea este foarte reușită și pe gustul nostru"

"Sunt cazată de 3 zile, împreună cu alte 5 persoane într-un hotel de la o stațiune, iar pe bilet am inclusă ca opțiune la mâncare mic dejun-ul și cina. Restaurantul hotelului este de unul de tip autoservire, adică tu îți alegi câtă mâncare vrei și ce mâncare vrei.

De precizat că mâncarea este foarte reușită și pe gustul nostru, așadar ni se pare normal să te ospătezi cum vrei, că de asta e autoservire. Așadar, noi 5 ne-am comandat câte 2-3 farfurii de mâncare de persoană la fiecare masă de până acum…

Doar că ne-a fost “recomandat” de unii dintre angajații hotelului, cu alte cuvinte, să mâncăm mai puțin.

Întrebarea e, au voie să facă acest lucru sau avem parte de vreun abuz? Și dacă da, cui am putea să ne adresăm. Mi se pare normal că dacă e autoservire să nu ți se impună reguli ce și cum mănânci", a scris femeia pe grupul Avocatul online.

Părerile membrilor grupului sunt împărțite, totuși, cei mai mulți critică atitudinea turiștilor care încarcă farfuriile cu mâncare. Unii atrag atenția asupra risipei, alții se distrează pe seama situației.

"Preparatele sunt pregătite estimativ după numărul persoanelor cazate"

"N-am vreo legătură cu omul cu postarea, dar mă gândesc că alea 2-3 farfurii ar putea fi una cu ciorbă/ supă, una cu felul 2 ce o fi acolo și a treia cu desertul.... deci, să nu dăm cu piatra pentru că a precizat 3 farfurii de persoană... zic."

"Civilizat este să mănânci câte o porție din fiecare. Preparatele sunt pregătite estimativ după numărul persoanelor cazate. Așa se face în hotelurile din Mamaia (Constanța)."

"Da, este autoservire, dar mai trebuie să avem și puțin bun simț."

"Dacă este autoservire asta nu înseamnă că trebuie să iei toată mâncarea tu... Zici că n-ați mai văzut mâncare, așa sunteți unii."

"Mama mia, câte 3 farfurii de persoană, ați făcut foamea înainte?"

"Chiar și așa, tot cum o dai, și este exagerat de mult!! Am lucrat că ospătar colaborator, pe diferite hoteluri cu autoservire, dar extrem de rar am văzut că cineva, să mai ia și a două farfurii, darmite pe a treia!! Iar Doamna și prietenii, nici măcar nu ajunseseră la deșert, imaginează-ți!"

"Luați și la pachet?"

"Ferească Dumnezeu, dar unde încape atâta mâncare? Luați și la pachet?"

"Bunul simț și puțină măsură uneori nu strică. Este urât că vi s-a atras atenția. Dar dacă ați avea musafiri și ar face că dumneavoastră - ați fi ok cu asta?"

"În locul tău nici nu postăm așa ceva... Vă faceți de râs singuri."

"Vi se atrage atenția pentru numai 2/ 3 farfurii de mâncare/ persoană? E ilegal. Abia de la o tonă de mâncare încolo permite legea să vi se spună vreo două."

"Mâncați până pocniți, să nu vă pese de alții"

"Nu e că la all inclusive, și anume să mănânci cât vrei! Ai dreptul la o porție de persoană, pentru că ei gătesc în funcție de nr de persoane cazate. Dacă unii bagă în ei fără măsură, e posibil că alții, care vin mai târziu, să rămână fără porție."

"Mâncați mămică cât puteți. N-au niciun drept să vă impună cât. Mâncați până pocniți, să nu vă pese de alții."

"Vorba bunicii, mănânci de zici că eșți fugit de acasă, nu în concediu!"

"Autoservire nu înseamnă să mănânci cât pentru 7, în 5 zile plecați cu 5 kg în plus, eu zic că e de bun simț să mâncam normal, chiar dacă e all inclusiv."

"Cred că se încearcă reducerea risipei"

"Dacă v-ați luat 2-3 farfurii, le și mâncați, sau doar de dragul de a gusta din cât mai multe? Dacă doar vreți să gustați, puneți-vă mai puțin în farfurie. Dacă chiar mâncați tot, da, e un abuz. Însă eu cred că se încearcă reducerea risipei.

Am fost într-un hotel de tip all inclusive, și ca și conștientizare a risipei, se scria la intrare în restaurant câtă mâncare s-a aruncat (lăsată în farfurii) la masă precedentă. Erau șocante cifrele."

"Cu doi avocați pe parte penală garantat o să câștigați procesul! Că o mică paranteză... Anul ăsta, undeva la ultra all inclusive, o persoană (probabil tot victimă ca dumneavoastră) și-a luat 24 de felii de bacon și 12 banane... totul numărat de mine, așa că țineți-vă tare!"

"Chiar și expunerea nemulțumirii arată caracterul acestor persoane. Dacă vi s-a făcut observație înseamnă că ați depășit chiar și limitele bunului simt. Nu te oprește nimeni să mănânci, dar nu în halul ăsta. Dacă băgați în voi aiurea și probabil că rămân după voi grămezi de mâncare ce s-ar întâmpla dacă toți ar proceda ca voi? Mănâncă primii hămesiți și restul ia de unde nu mai este".

Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, le transmite consumatorilor că refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#vacanta, #turisti romani, #hotel, #restaurant, #mancare, #autoservire, #angajati , #stiri vacanta