Unde găsești plaje cu nisip fin dacă mergi în Turcia. Destinații potrivite pentru familiile cu copii

Luni, 27 Iunie 2022, ora 05:15 5029 citiri
Turcia este una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară FOTO: Unsplash.com

Turcia este una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară, iar cele mai dezvoltate și ofertante zone de coastă din punct de vedere turistic sunt coasta Mării Egee, respectiv coasta Mării Mediterane (zona Antalya).

Ambele zone se pot lauda cu plaje foarte bune și asta pentru că Turcia are în prezent peste 450 de plaje certificate Blue Flag.

Plaje din Turcia cu nisip fin

Chiar dacă plajele de pe litoralul turcesc sunt mixte (nisip și pietriș), cei mai mulți dintre turiștii care vin la mare în Turcia sunt interesați de plajele cu nisip fin, pentru că sunt mai comode și mai primitoare.

Long Beach se află în zona Kusadasi și este cea mai lungă plajă de nisip de aici, care se întinde pe mai mult de 12 kilometri și care găzduiește totodată și o mare parte dintre resorturile all inclusive.

Long Beach este la aproximativ 8 kilometri de centrul orașului Kusadasi, iar de-a lungul său există restaurante, terase și numeroase facilități. Aproximativ jumătate din suprafața acestei plaje are zone libere, în timp ce cealaltă jumătate este ocupată de plajele private ale hotelurilor din prima linie.

Plaja Icmeler, Lara și plaja din Side, printre cele mai apreciate

Plaja Icmeler din apropierea stațiunii Marmaris este una dintre plajele de nisip foarte apreciate ale litoralului turcesc. Se află la 10 minute de condus de Marmaris și se întinde pe aproximativ 6 kilometri de-a lungul coastei. Plaja Icmeler are nisip auriu și multe facilități – șezlonguri, umbrele, restaurante, plus o întreagă varietate de sporturi acvatice care pot fi practicate aici.

Plaja din Lara are o lungime de aproape 12 kilometri, este cu nisip fin și premiată Blue Flag. Este un loc potrivit și intens vizitat de familiile cu copii.

Plaja din Side, Turcia, este de nisip, lată și cu intrare lină în mare, fiind de asemenea una dintre cele mai apreciate din zona Antalya. Porțiunile principale de plajă din Side sunt localizate în vestul și respectiv estul centrului stațiunii.

Cât cheltuie românii pe o vacanță în Turcia

Românii alocă un buget mediu de 600 de euro/persoană pentru principala vacanță a anului.

Agențiile de turism au remarcat, în ultima vreme, interesul în creștere pentru categoria resorturilor foarte luxoase, precum cele din Belek spre exemplu, turiștii alocând bugete de peste 1.100 - 1.300 euro/persoană.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News