Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vacanta pe urmele fratilor Grimm (Galerie foto)

Luni, 22 Iulie 2013, ora 11:10
17196 citiri
Vacanta pe urmele fratilor Grimm (Galerie foto)

Magia basmelor fratilor Grimm isi are originea in padurile, castelele si orasele din provincia germana Hessen, aflata in inima Germaniei.

Fratii Grimm, Jakob (1785-1863) si Wilhelm (1786-1859) s-au nascut in Hanau si si-au petrecut aproape intreaga viata in diverse zone ale landului Hessen: in timpul adolescentei au trait in Steinau, apoi au studiat Dreptul la Universitatea din Marburg. In Kassel au lucrat ca bibliotecari si lingvisti, publicandu-si povestile acum 200 de ani, conform National Geographic.

Kassel este considerat escala principala a Rutei fratilor Grimm, un itinerariu care cuprinde 600 de kilometri si pe parcursul caruia se merge pe urmele minunatelor basme.

Primul lucru care atrage atentia in Kassel este statuia impozanta a lui Hercules (71 metri), aflata pe colina din parcul Wilhelmshohe, in vestul orasului.

Cand urci aici vei vedea o cascada care are forma unei scari, terminandu-se in lacurile palatului realizat in stil neoclasic ce dateaza din secolul XVIII, din perioada principelui Wilhelm al IX-lea, chiar cand fratii Grimm s-au instalat in acest oras. In acest palat vei vedea una dintre cele mai mari colectii de tablouri din Germania.

Desi a fost foarte afectat de cel de-al Doilea Razboi Mondial, in centrul din Kassel vei putea admira edificii vechi precum biserica St. Martin (secolul XIV), cu turnurile sale reconstruite in stil modern.

Vei vedea vestigii ale perioadei baroce, precum un monument aflat in parcul Karlsaue. Este vorba de Orangerie, un palat ce provine din perioada de aur a Principiatului Hessen.

In interiorul acestui palat se afla si un muzeu de astronomie. La fiecare cinci ani, Prangerie si alte institutii precum Muzeul Fredericianum sunt sedii ale evenimentului dOCUMENTA, o expozitie de arta contemporana.

Pentru majoritatea locuitorilor din Kassel, Bellevue este cel mai frumos palat. Aici se afla si muzeul dedicat fratilor Grimm.

O sculptura din gradina palatului ne da o idee despre cum aratau fratii Grimm, in timp ce in interior se afla opere originale, declarate Patrimoniu Cultural de catre UNESCO. O vizita aici inseamna o intruziune in lumea fantastica a basmelor celor doi frati, ilustrata cu desene realizate de cel de-al treilea frate, Ludwig Emil Grimm.

Vei afla aici si despre modul in care au fost adunate povestile si vei vedea padurile, castelele si orasele care le-au inspirat.

Daca mergi 20 de kilometri in partea nordica a orasului Kassel, spre Gottingen, vei ajunge in Hofgeismar, orasul in a carui universitate au predat fratii Grimm.

Palatul in care Frumoasa din Padurea Adormita l-a asteptat pe print

In apropierea acestuia, padurea Reinhardswald este ca un fel de fortareata pentru Sababurg care, potrivit traditiei, este palatul in care Frumoasa din Padurea Adormita l-a asteptat pe print. Vara, poti asista la punerea in scena a acestei piese si poti gusta prajituri de la cofetaria din zona.

Drumul catre nord continua cu valea raului Weser si satele cochete din Oberweser, loc despre care se spune ca a fost originea povestii Motanul incaltat.

Tot in zona se afla si Gieselwerder, care se pare ca a stat la baza povestii "Alba ca Zapada".

La 136 de kilomeri vei gasi orasele Hamelin si Bremen, ultimul dintre acestea aflandu-se la originea celebrei povesti Muzicantii din Bremen.

Dupa ce te intorci la Kassel te poti indrepta catre Marburg, aflat la 88 de kilometri spre sud. La mijlocul drumului se afla statiunea balneara Bad Wildungen, unde vei gasi si un muzeu dedicat Albei ca Zapada.

La cativa kilometri de Bad Wildungen se afla Bad Hersfelsd, de unde era Croitorasul cel Viteaz.

Marburg este un oras plin de scari, stradute si case medievale care formeaza un centru istoric ce merita vazut.

Orasul este dominat de castelul in care au locuit principii de Hessen intre secolele XIII si XVII. In prezent, aici se afla un muzeu dedicat fratilor Grimm.

Castelul din Marburg este la fel de important ca si catedrala Santa Isabel (secolul XIII) si Universitatea. In oras sunt multe localuri in care poti servi o bere din zona si mancarea specifica, pe baza de porc, cartofi si varza.

Calatoria se incheie la Alsfeld, aflat la 36 de kilometri, localitate ce pare scoasa dintr-o carte postala, considerata de unii drept cea mai frumoasa din Germania.

Vei vedea aici primaria construita in stil gotic, palatul Hochzeitshaus ce apartine stilului renascentist si casuta in care se spune ca traia Scufita Rosie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Germania obiective turistice, #fratii Grimm obiective turistice, #surse povesti fratii Grimm, #Ruta fratilor Grimm, #turism Germania obiective , #obiective turistice