Vacanta de Paste: niciun loc liber la Vama Buzaului. Ce grad de ocupare este raportat in Poiana Brasov

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 17:30
4969 citiri
Vacanta de Paste: niciun loc liber la Vama Buzaului. Ce grad de ocupare este raportat in Poiana Brasov
Municipalitatea brasoveana promite sa tina deschis sezonul de schi de anul acesta pana la finalul sarbatorilor FOTO/ Pixabay

Statiunile turistice din judetul Brasov se afla si anul acesta, de vacanta de Paste, printre preferintele turistilor romani, fie ca este vorba de cele montane sau de unele aflate in zone izolate, rurale, in ciuda pandemiei si restrictiilor impuse de aceasta, unitatile de cazare fiind ocupate, in unele cazuri, si in proportie de 100%.

Presedintele Turism Poiana Brasov, Roxana Cojocea spune ca in saptamana premergatoare minivacantei de Paste - 1 Mai, la hotelurile din statiune au fost facute rezervari in proportie de 50% din capacitatea de cazare pusa la dispozitie (70% din totalul locurilor, conform normelor legale in vigoare).

Conform reprezentantei asociatiei marilor hotelieri din Poiana Brasov, este de asteptat ca acest procent sa creasca in urmatoarele zile.

Cererea pentru cazare in aceasta statiune se mentine ridicata datorita posibilitatii de a se schia, municipalitatea brasoveana promitand sa tina deschis sezonul de anul acesta pana la finalul sarbatorilor in conditiile in care vremea o permite si a relaxarii masurilor anti-COVID, in contextul scaderii ratei de incidenta a transmiterii virusului sub 3/1.000.

In functie de numarul de stele al hotelului, preturile pot ajunge de la cateva sute de lei la cateva sute de euro, pentru 3 nopti de cazare, pentru doua persoane, cu mic dejun inclus. Aceste preturi sunt cu discount, clientii site-urilor de rezervari beneficiind, de asemenea, de mai multe facilitati, printre care posibilitatea returnarii partiale a avansului pentru sejur.

Facilitati de acest gen, care merg pana la a nu se percepe deloc avans de catre proprietarii de pensiuni, se ofera turistilor si in zona Moieciu-Bran.

O zona care pare sa iasa in castig in contextul pandemiei este statiunea turistica de interes local Vama Buzaului, unde, conform primarului Tiberiu Chirilas, locurile de cazare au fost rezervate in proportie de 100%.

Avand cu preponderenta locuri de cazare in gospodariile satenilor, localitatea Vama Buzaului, care a inregistrat, in mod constant, o rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 relativ scazuta, isi asteapta turistii cu meniuri specifice zonei si traditii populare.

Conform datelor centralizate de INS, in contextul pandemiei, majoritatea turistilor care au vizitat judetul Brasov au preferat sa stea in hoteluri-apartament, acestea avand cel mai ridicat indice net de utilizare a locurilor de cazare in primele doua luni ale anului.

In perioada mentionata, aproape 190.000 de turisti au vizitat judetul Brasov.

Începe vacanța de Paște. Când se reîntorc elevii la cursuri
Începe vacanța de Paște. Când se reîntorc elevii la cursuri
Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară...
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
#vacanta Paste, #oferte, #Poiana Brasov, #schi, #rezervari , #oferte turism