Vacanţă în Grecia - Top atracţii turistice, în funcţie de sezon

Advertorial
Joi, 22 Iulie 2021, ora 17:52
17393 citiri
Vacanţă în Grecia - Top atracţii turistice, în funcţie de sezon
grecia FOTO: pixabay.com

Unul dintre motivele pentru care Grecia se numără printre cele mai populare destinații turistice din Europa este acela că poate fi vizitată tot timpul anului. Practic, oricând reușești să îți iei concediu, poți să pleci să te relaxezi în Grecia, chiar dacă la noi plouă cu găleata sau este frig.

Din acest motiv, poți găsi oferte early booking în Grecia în orice sezon, iar noi îți vom dezvălui câteva atracții turistice importante și care este perioada optimă în care trebuie să le vizitezi.

Destinații de iarnă

Cei mai mulți turiști care aleg să viziteze Grecia în acest sezon, o fac pentru a-și petrece aici Sărbătorile de Iarnă. În acest sens, cele mai potrivite destinații sunt capitala Atena, dar și Salonicul. Aici au loc o serie de carnavaluri în perioada sărbătorilor, iar totul este împodobit feeric, așa că nu vei avea de ce să regreți alegerea făcută. De asemenea, această perioadă este și una foarte potrivită pentru shopping, astfel că cele două orașe sunt o destinație perfectă și pentru un city break.

Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, în Grecia ai și ocazia să schiezi, iar cele mai cunoscute pârtii sunt la Parnassos, Kalavryta, Kaimaktsalan, Pelion și Pertouli.

De asemenea, insulele Creta și Santorini sunt alte destinații pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi iarna în Grecia

Destinații de primăvară

Primăvara este sezonul recomandat în special pentru cei care vor să ajungă în Grecia ca să exploreze și să viziteze vestigiile istorice și religioase. Astfel, din itinerariul tău nu trebuie să lipsească Acropolele din Atena, dar nici mănăstirile de la Meteora sau cripta și biserica sfântului Dumitru, din Salonic. Lista poate continua cu muntele Athos, însă nu sunt de trecut cu vederea nici insulele Rhodos, Corfu, Paros și Naxos.

La finele lunii mai, în Rhodos are loc un festival medieval, iar tot în cursul aceste luni, în Langada, aproape de Salonic, are loc Anastenaria. Este vorba de festivalul celor care calcă pe cărbuni încinși, care datează din vremea în care biserica Sfinții Constantin și Elena a luat foc. Se spune că cei aflați în preajmă au auzit strigăte din interior, având să constate că veneau de la icoanele amenințate de flăcări. Legenda mai spune că cei care au avut curajul să intre în biserică pentru a salva icoanele, au pășit peste jarul încins, însă nu au suferit niciun fel de arsuri.

Destinații de vară

Vara este sezonul de vârf în Grecia, iar la mare căutare sunt plajele. Turiștii preferă în special șapte dintre cele mai importante insule grecești, iar aici ne referim la Creta, Santorini, Rhodos, Kos, Zakynthos, Cefalonia și Corfu. Dacă îți plănuiești un sejur de vară pe una din aceste insule, este recomandat să îți faci rezervările din timp, pentru că, pe măsură ce se apropie sezonul, locurile se ocupă.

Dacă vrei să ai parte și de viață de noapte, îți recomandăm insula Mykonos, care găzduiește cele mai multe cluburi din Grecia, iar aici distracția este mereu la ea acasă.

Destinații de toamnă

În septembrie încă se mai poate face plajă fără probleme, însă din octombrie, temperaturile încep să scadă. Această perioadă este preferată de cei care își doresc o vacanță liniștită cu un buget mai redus. De regulă, este sezonul turiștilor vârstnici, care vin în Grecia pentru a beneficia și de tratamente terapeutice.

Cele mai multe hoteluri de cinci stele de pe insule pun la dispoziția clienților saună și centre SPA, iar prețurile sunt accesibile, ținând cont că sezonul turistic s-a încheiat. Ca destinație, poți alege insula Santorini, în apropierea căreia se găsesc și câteva izvoare naturale cu ape termale.

Așadar, acum îți poți alege destinația potrivită în funcție de preferințe, Grecia fiind un tărâm ofertant pentru toate categoriile de turiști.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#vacanta, #destinatii de vacanta, #Grecia , #stiri vacanta