Vacanta in Grecia, raspunsuri la intrebarile esentiale. Guvernul elen a publicat protocoalele pentru fiecare modalitate de intrare in tara

Sambata, 04 Iulie 2020, ora 11:50
12224 citiri
Vacanta in Grecia, raspunsuri la intrebarile esentiale. Guvernul elen a publicat protocoalele pentru fiecare modalitate de intrare in tara
FOTO: Hepta.ro

Guvernul elen a stabillit protocoalele pentru fiecare modalitate (aeriana, maritima, sau rutiera) de patrundere in Grecia a turistilor straini.

Turistii vor putea intra in Grecia doar dupa completarea Passenger Locator Form (Formularul de localizare a pasagerilor).

La ce trebuie sa va asteptati daca veti calatori in Grecia, din momentul intrarii in tara si pana la plecare, precum si ce se intampla in cazul in care va imbolnaviti de Covid pe teritoriul elen, aflati din selectia facuta de MediaFax.

Toti turistii care merg in Grecia sunt obligati sa completeze online un formular numit Passenger Locator Form, cu cel putin 48 de ore inainte de a intra in tara, in care trebuie sa dea informatii despre punctul de plecare, durata sederilor in alte tari, precum si adresa la care vor sta in Grecia.

Dupa ce ati completat formularul, veti primi un email de confirmare ca l-ati depus.

Veti primi Formularul de localizare cu codul QR cu o zi inainte de sosirea in Grecia.

Protocolul pentru pasagerii care ajung in Grecia cu avionul

Sosirea la poarta de pe aeroport

Mergeti in zona in care se afla personalul de testare si verificare a codului unic QR (raspuns rapid). Transferul de face fie in format electronic, fie pe formularul QR tiparit.

Personalul de testare directioneaza pasagerii, in functie de codul QR, catre zona de verificare suplimentara, sau spre iesire, in zona de preluare a bagajelor si controlul documentului de identitate.

Pana sunt gata rezultatele testelor, pasagerii testati pentru Covid, de catre o echipa medicala autorizata, sunt obligati sa se autoizoleze la adresa destinatiei finale, asa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF).

Dupa finalizarea testului screening, pasagerii sunt directionati catre iesirea din aeroport.

Toti pasagerii trebuie sa foloseasca masti si sa se distanteze fizic de ceilalti calatori.

Protocol pentru pasagerii care sosesc in Grecia pe mare

Pasagerii care vin cu masinile pe ferry boat-uri au o poarta separata de intrare.

Toti pasagerii sunt indrumati catre zonele in care personalul de screening verifica codul unic de raspuns rapid (QR), prezentat in format electronic, sau pe formularul QR tiparit.

In functie de codul QR, veti fi directionati catre zona de testare suplimentara, sau vi se va permite sa intrati in tara.

Pana devin disponibile rezultatele testelor, pasagerii testati pentru Covid sunt obligati sa se autoizoleze la adresa finala declarata in formular.

Protocol pentru pasagerii care sosesc in Grecia pe uscat

La vama, toate persoanele care intra in tara trebuie sa prezinte PLF completat.

Se va verifica documentul de identitate/pasaportul si codul unic de raspuns rapid (QR) de catre controlul vamal, fie in format electronic, pe telefonul mobil, fie pe formularul QR tiparit.

In functie de codul QR, persoanele care sosesc in Grecia vor fi directionate de catre personalul de securitate, catre zona de verificare suplimentara, sau catre iesirea din vama spre destinatia finala din Grecia, nu inainte de a primi instructiuni utile in cazul in care apar simptome de infectie respiratorie si recomandarea de a contaca imediat Organizatia Nationala de Sanatate Publica (EODY).

Daca persoanele care intra in Grecia intentioneaza sa aiba mai multe opriri (sa innopteze in alte locuri decat in destinatia finala) pe teritoriul grecesc, trebuie sa declare acest lucru si sa raporte traseul pe care il vor parcurge.

Unitatile sanitare mobile EODY (KOMY) vor functiona la foc continuu in punctele de vama.

Pana la primirea rezultatului testului Covid, in caz ca ati fost ales aleatoriu sa fiti testat, sunteti obligati sa va autoizolati la adresa destinatiei finale pe care ati declarat-o in formularul de localizare (PLF).

Datele celor testati sunt introduse in sistemul de informatii electronic EODY, conectat la registrul COVID, pentru a facilita urmarirea contactelor, in cazul in care cineva se dovedeste pozitiv.

Incepand cu 6 iulie, turistii vor putea completa cu 48 de ore inainte, in format electronic, formularul cu detaliile privind contactele din Grecia.

Pana pe 5 iulie, formularul poate fi completat la aeroport chiar inainte de check-in.

PLF poate fi gasit de asemenea pe aplicatia Visit Greece si pe travel.gov.gr.

Ce mai trebuie sa stiti, inainte de a va programa o vacanta in Grecia:

- In cazul confirmarii unei infectari la hotelul unde v-ati cazat, contactele apropiate ale cazului vor fi transferate intr-un spatiu separat de carantinare, pe cheltuiala statului grec, iar restul oaspetilor vor putea sa isi continue vacanta.

- Daca observati ca nu se respecta protocoalele la cazarea unde va aflati, puteti suna la 1572, numarul Ministerului Turismului Elen.

- Daca va imbolnaviti de Covid in timpul vacantei, cheltuielile de transport si spitalizare ale turistilor simptomatici sunt suportate de guvernul grec. Acest lucru este valabil si in cazul carantinarii.

- Daca doriti sa evitati testarea aleatorie, puteti arata autoritatilor elene un test negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte.

- Punctele de intrare in Grecia deschise pentru calatorii esentiale sunt: Nimfea, Krystallopigi, Kakavia, Kipi, Evzones, Promachonas

Sanatate si vacanta frumoasa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#Grecia, #coronavirus, #vacanta, #Zorba Grecul, #pandemie, #protocoale, #formulare, #aeroport, #vama, #ferry boat , #vacante