Peste 60% din unitatile de cazare sunt deschise de sarbatori si au preturi mai mici decat anul trecut

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 11 Decembrie 2020, ora 12:41
2823 citiri
Peste 60% din unitatile de cazare sunt deschise de sarbatori si au preturi mai mici decat anul trecut
Foto: Pixabay.com

Finalul lui 2020 ii gaseste pe hotelieri cu majoritatea unitatilor de cazare deschise si cu pachete speciale de sarbatori, pentru a atrage cat mai multi romani.

Astfel ca, peste 60% din unitatile de cazare sunt deschise de sarbatori cu capacitate maxima, iar 49% ofera pachete speciale pentru sarbatorile de iarna, cu pana la 15% mai mici decat anul trecut, potrivit unui studiu Travelminit.ro

De Craciun, 34% dintre hotelieri confirma ca unitatea lor de cazare este complet sau partial ocupata, pe cand 12% sunt partial ocupate, deoarece functioneaza cu o capacitate redusa, iar 17% dintre unitati nu sunt deschide in perioada Craciunului.

De Revelion exista un grad mai mare de ocupare al unitatilor de cazare, si anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare partial ocupata pentru Revelion, deoarece functioneaza cu o capacitate redusa. Peste 12% dintre acestia confirma ca nu sunt deschisi in perioada Revelionului.

Pentru atragerea romanilor de sarbatori, hotelierii au pregatit pachete speciale, care sa le ofere turistilor experiente inedite.

Astfel, peste 30% dintre unitatile de cazare respondente ofera activitati specifici sarbatorilor de iarna, precum plimbari cu sania trasa de cai, vin fiert servit la caldura semineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete ofera pensiune completa sau demipensiune cu preparate specifice sarbatorilor de iarna, inclusiv cine festive de Craciun. Conform situatiei actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirma ca ofera servicii wellness, in functie de reglementarile in vigoare la momentul sejurului.

Bugetul mediu pentru un sejur de sarbatori este intre 400-650 lei/2 persoane

Majoritatea romanilor au optat pentru vacanta de sarbatori pentru minim 3 nopti de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervarile intregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopti, iar 33% dintre rezervari sunt efectuate pentru 1-2 nopti.

Pretul mediu pentru un sejur de sarbatori este intre 400 si 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmand acest lucru. Dintre rezervarile efectuate, 33% au o valoare intre 651-1400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirma ca pachetele cumparate au o valoare de peste 1.400 lei.

Desi rezervarile inregistrate in aceasta perioada sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelirii au adoptat o serie de masuri pentru atragerea turistilor. Astfel, 45% dintre acestia ofera conditii de rezervare flexibile, fara avans sau cu anulare gratuita. Lucru foarte apreciat de turisti, deoarece 59% dintre rezervarile efectuate pana acum de sarbatori s-au finalizat inainte cu 48 de ore de check-in.

O alta masura pentru sporirea rezervarilor de iarna este reducerea preturilor in prag de sarbatori, precum si actualizarea preturilor in oferta pentru anul urmator. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregatesc oferte speciale si oferte sezoniere de tip last minute si early booking, iar 12% au inclus in pachetele oferite servicii extra, precum: drumetii, inchirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

Cat costa vacanta de Craciun in pandemie. Bugetul turistilor s-a subtiat teribil

Cateva motive pentru o vacanta in Egipt

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vacanta de iarna romania, #vacanta de craciun, #cazare de craciun, #preturi vacanta de iarna 2020 , #stiri vacanta