Vacanta cu dovada vaccinarii anti-COVID, noul trend din 2021

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 17 Decembrie 2020, ora 03:04
6164 citiri
Vacanta cu dovada vaccinarii anti-COVID, noul trend din 2021
Foto: Pixabay.com

Revenirea la normal din punct de vedere al vacantelor pare sa se intrezareasca la orizont, dupa ce s-a anuntat ca vaccinul anti-COVID va ajunge in toata Europa pana la sfarsitul anului. Cu toate acestea, pentru ca 2021 sa nu fie la fel de dramatic precum 2020, seful ANAT, Dumitru Luca, se asteapta ca vaccinul anti-COVID sa ia locul testului COVID atunci cand vom pleca in vacanta. Mai mult, oficialul crede ca multe hoteluri, pentru a garanta siguranta sanitara a turistilor, vor recurge la aceasta masura.

"2021 nu poate fi mai rau decat 2020. Dar parca incepe sa se faca un pic de lumina in toata povestea asta din perspectiva vaccinarii. Deja ne punem tot mai multe sperante in ea, chiar daca unii sunt impotriva. Inclin sa cred ca intr-o perioada imediat urmatoare, multe destinatii se vor deschide sub rezerva prezentarii dovezii ca te-ai vaccinat", este de parere presedintele ANAT, Dumitru Luca.

Vaccinul este un argument mult mai solid decat un test COVID, cand vine vorba de calatorii, mai ales in conditiile in care astazi poti prezenta testul negativ, iar maine sa te infectezi, considera seful ANAT.

Din primavara vor aparea primele semne de normalitate

"Ne asteptam ca in perioada de primavara, adica de Paste, sa incepem sezonul cu conditia de vaccinare. Iar apoi, pe masura ce se va trece la vaccinarea pe scara larga, efectiv se va limita raspandirea virusului. Mizam pe faptul ca, poate, si cei care nu vor sa fie vaccinati se vor imuniza pe sistemul imunizarii de masa. Suntem optimisti cu privire la efectele vaccinarii", ne-a mai spus Luca.

Potrivit lui, o dovada foarte clara ca lumea asteapta sa mearga in vacanta este faptul ca cele doar cateva destinatii care sunt deschise acum, de sarbatori, au fost luate cu asalt chiar daca unele nu au fost ieftine deloc.

"Este clar ca lumea este dornica sa mearga in vacanta si sa revina la vechile obiceiuri. De aceea, ma astept ca din partea multor tari receptoare de turisti, acolo unde este turism de masa, vor dori sa isi protejeze cetatenii, si sa isi ia masuri de protectie pe care le considera utile propriei populatii", a adaugat reprezentantul agentiilor de turism.

Acesta considera ca romanii care nu vor sa se vaccineze nu ar trebui sa se supere daca structurile de cazare sau chiar tarile vor impune astfel de masuri.

"Mai devreme sau mai tarziu vor intelege necesitatea, pentru ca, in continuare, isi vor asuma niste riscuri. Si cel mai important risc pe care si-l asuma este ca la un moment dat sistemul de sanatate sa nu mai poata sa-i ingrijeasca in cazul in care ajung sa fie prea multi infectati", a mai spus Dumitru Luca.

Hotelurile isi vor salva afacerile cu impunerea prezentarii dovezii vaccinarii

"La hotelurile de capacitate mare este foarte posibil sa apara un astfel de sistem. Nu pot sa ma pronunt in numele lor, dar eu daca as fi manager de hotel mare as lua o astfel de masura pentru ca in felul asta le inspir ideea de protectie clientilor mei, le dau acel sentiment de siguranta si de securitate de care au nevoie in vacanta. Intr-un fel te poti proteja intr-o structura de cazare cu 10-12 camere si 10-15-20 de clienti si altfel este cand sub acelasi acoperis sunt sute de oameni care se intersecteaza in diferite locuri ale hotelului", mai spune Luca.

Acesta este de parere, ca ar trebui sa privim aceasta situatie si din alt punct de vedere.

"In momentul in care intr-un hotel ai numai clienti vaccinati, este clar ca acel hotel poate sa isi reia activitatea la 100%. Deci asta inseamna ca structurile de cazare ar putea sa aleaga sa functioneze intre anumite limite, la liber, sau impun niste reguli mai dure de genul test sau vaccin si atunci sa poata sa lucreze normal la capacitate maxima", a afirmat seful ANAT.

Potrivit lui, partea buna este ca romanii au inceput sa constientizeze anumite lucruri si vede ca unii clientii incep sa se delimiteze de cei care nu vor sa respecte regulile, niste reguli minime de convietuire sociala.

Cat costa vacanta de Craciun in pandemie. Bugetul turistilor s-a subtiat teribil

Cateva motive pentru o vacanta in Egipt

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vaccin pentru vacanta, #test covid 19 vacanta , #stiri vacanta
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
În cu rând se va face și cu declarația pe propria răspundere că te-