Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Vacanța unui cuplu de români cu doi copii: cu trenul prin Europa. "Nașul ne-a sugerat să-i facem o ofertă și să găsim o soluție"

Miercuri, 11 August 2021, ora 14:37
11813 citiri
Vacanța unui cuplu de români cu doi copii: cu trenul prin Europa. "Nașul ne-a sugerat să-i facem o ofertă și să găsim o soluție"
Cei patru au vizitat cu trenul trei capitale europene importante FOTO Pixabay

O familie cu doi copii, de 6 și 8 ani, din Ploiești, a planificat un concediu diferit anul acesta și a renunțat la vacanța clasică, la mare, pentru o călătorie de 11 zile, în Budapesta, Bratislava și Viena.

Ploieșteanul povestește într-o postare pe blogul personal care au fost costurile călătoriei și ce au vizitat în cele 11 zile.

Acesta spune că au ales să plece cu trenul pentru a le oferi copiilor experiența dormitului la cușetă, deși aceasta s-a dovedit a fi una neplăcută: "Ajunși în tren, am descoperit că ar fi trebuit să dormim cu copiii în același pat. Angajatul CFR (Nașul) ne-a sugerat să îi facem o ofertă și să găsim o soluție. Tipic românesc. Nu i-am facut nicio ofertă."

Patru zile în Budapesta

"În Budapesta am circulat cu transportul în comun. Am plătit 9.000 de forinți (126 de lei) pe 30 de bilete (un pachet de 10 bilete era 3.000 de forinți -42 de lei)", relatează tânărul.

Familia a făcut o croazieră pe Dunăre, a petrecut o zi la un ștrand cu tobogane pentru copii, în cea de-a treia zi s-au dat în Roata din oraș, dar au ajuns și la Funicularul de la Castelul Buda, iar seara au vazut Parlamentul.

A patra zi au rezervat-o pentru vizitarea unui complex acvatic cu vietăți marine și cu o mini pădure tropicală.

De la Budapesta la Bratislava au mers cu autocarul.

Ce poți face în Bratislava

În Bratislava, în două zile, cei 4 au bifat toate atracțiile turistice. "Transportul în comun a fost foarte ieftin, am plătit doar 8 euro pentru 2 abonamente de câte o zi", subliniază ploieșteanul.

Au vizitat Castelul din Bratislava, Palatul Prezidențial, Catedrala Sf Mihail și zona pietonală centrală, dar au prins și un spectacol de jazz și un Food Truck Festival.

Din Bratislava spre Viena, tot cu trenul

"Pentru doar 33 de euro și am ajuns într-o oră și 15 minute."

Cei doi părinți au avut grijă să găsească zilnic activități interesante pentru copii și au vizitat Grădina Zoologică din Viena, celebrul parc de distracții Prater, dar au mers și la plajă, pentru o baie în Dunăre.

Câți bani au cheltuit, în total, pe cazare

"Le-am ales prin Airbnb și am plătit 1117 ron pentru 4 nopți la Budapesta, 564 lei pentru 2 nopti la Bratislava și 833 de lei pentru 3 nopți la Viena."

De la Viena au venit la București cu avionul, au cheltuit 977 de lei pentru toți 4, iar zborul a durat o oră și jumătate.

Costurile detaliate

"Am cheltuit în total 1931 de euro (9500 lei). Cel mai mult am dat pe cazare (2512 lei adică 511 euro pentru 9 nopți) apoi pe transportul inter-țări (1908 lei sau 388 euro) și pe restaurante (1500 lei, aproximativ 305 euro).

Intrările la muzee au fost 284 de euro (1397 lei). Am mai dat 127 de euro pe suveniruri, mai mult decât pe mâncarea de la supermarket (126 de euro). Berea, sucul, înghețata ne-au costat 60 de euro, iar transportul în orase 86 de euro. Am mai plătit 180 de lei pe asigurarea de călătorie."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa a înregistrat în 2023 un număr-record de zile în care căldura resimţită de corpul uman a fost ”extremă”, din cauza unei temperaturi de peste 35°C-40°C. Efectul asupra...
#vacanta, #copii, #familie, #Europa, #tren, #preturi, #cu trenul europa, #concediu cu trenul, #vacanta cu trenul, #vacanta Bratislava , #stiri vacanta