Tot ce trebuie sa stii daca programezi o vacanta pe cont propriu in Grecia

Luni, 03 Mai 2021, ora 03:57
6602 citiri
Tot ce trebuie sa stii daca programezi o vacanta pe cont propriu in Grecia
Santorini, insula greceasca cunoscuta pentru nuantele insistente de albastru FOTO Pixabay

Se apropie sezonul estival, calatoriile vor fi permise cu certificatul verde digital in Uniunea Europeana, asa ca nu ne ramane decat sa ne gandim la vacante.

Daca luati in calcul sa alegeti Grecia ca destinatie de vacanta in perioada urmatoare, Ziare.com va propune cateva modalitati prin care sa va asigurati un concediu linistit si relaxant.

MAE

Vizitati site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Aici autoritatile de la noi posteaza in timp real situatia din alte tari, in contextul pandemiei.

De exemplu, Grecia nu se afla in stare de urgenta in prezent, insa "autoritatile elene au anuntat prelungirea regimului de carantina totala (lockdown) pentru intreg teritoriul Republicii Elene pana la data de 10.05.2021, noi masuri urmand a fi anuntate in functie de evolutiile situatiei epidemiologice. Se mentin toate masurile de preventie si de izolare sociala aflate in vigoare", se arata pe site-ul MAE.

Asadar, in functie de evolutia epidemiei, lucrurile se pot schimba si e bine sa fiti la curent cu aceste modificari.

In prezent, cetatenii UE care s-au vaccinat pot intra pe teritoriul elen fara sa stea in carantina, valabil si la intoarcere si, dupa cum au anuntat autoritatile europene, asa va fi si in sezonul estival.

Este bine sa tineti cont si de alte aspecte si reguli, care se pot schimba sau prelungi:

In perioada 19.04.2021- 03.05.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene prin punctele de trecere a frontierei Promachonas si Nympheae se poate efectua in urmatoarele conditii (in intervalul orar 07:00-23:00):

- prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea nationala competenta; Certificatul cu rezultatul negativ al testarii (redactat in limba engleza) trebuie sa contina numele, prenumele, numarul pasaportului sau cartii de identitate a persoanei testate;

-sau prezentarea dovezii de efectuare a unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu conditia sa fi trecut minimum 14 zile de la rapel. Documentul care atesta efectuarea vaccinarii trebuie redactat in limba engleza;

-obtinerea unui rezultat negativ la testarea rapida pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 care se efectueaza in punctul de trecere a frontierei terestre de catre unitatile mobile ale Secretariatului General de Protectie Civila si ale Organizatiei Nationale de Sanatate Publica (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obtine un rezultat negativ al testului (rezultatul se elibereaza pe loc);

-prezentarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cod QR, acesta fiind considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, pe orice cale de acces (se completeaza pe pagina de internet http://travel.gov.gr), se arata pe site-ul MAE.

Buget

Daca alegeti sa calatoriti pe cont propriu in Grecia, este bine sa va stabiliti un buget de vacanta, dar sa aveti si ceva resurse in plus, pentru situatii neprevazute. De asemenea, o asigurare de calatorie este tot timpul binevenita.

Destinatia

Din moment ce v-ati pus la curent cu toate regulile de calatorie, nu va ramane decat sa va hotarati care este destinatia exacta de vacanta.

Grecia este inconjurata de sute de insule, insa are si orase pline de istorie si cu un farmec aparte. Daca planuiti sa va faceti vacanta pe litoralul grecesc, este bine sa alegeti din timp cat vrei sa stati si ce vreti sa vizitati. Un itinerariu pe zile va va ajuta sa va atingeti obiectivele de vacanta.

Transport

Grecia este una dintre destinatiile preferate de romani in sezonul estival, mai ales ca se poate ajuge foarte usor si cu masina. Putin peste o mie de km, facuti in aproximativ 12 ore si ajungeti in paradis.

Daca vreti insa sa calatoriti cu avionul, cel mai bine este sa va achizitionati bilete din timp, ca sa prindeti un pret mai bun. Cu cat se apropie sezonul estival, cu atat cresc si preturile.

Cazare

Trebuie sa stabiliti de la inceput daca vreti sa stati la hotel, cat mai aproape de mare, sau daca vreti chiar sa inchiriati o locuinta pentru toata familia. In functie de pretentii, creste si tariful, insa, ca la biletul de avion, este bine sa rezervati dint timp. Daca alegeti sa folositi o platforma de rezervari este posibil sa fie nevoie de o garantie, care va va fi returnata. De asemenea, hotelurile au site-uri proprii si puteti lua legatura direct cu reprezentantii unitatilor de cazare. Puteti opta de asemenea pentru sejur cu mancare asigurata la hotel sau doar cu mic dejun.

Odata ajunsi pe plaja nu va ramane decat sa va bucurati de soare, de apa si de nisipul fierbinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #vacanta, #programare vacanta grecia, #conditii grecia , #stiri vacanta