Unde te saruti pentru 15 ani de noroc in dragoste

Autor: Ana Ilie
Duminica, 14 Februarie 2016, ora 07:15
8057 citiri
Unde te saruti pentru 15 ani de noroc in dragoste
Foto: Pexels

Exista un loc in lumea larga unde, daca te saruti, ai parte de 15 ani de noroc in dragoste. Si cine nu isi doreste asta?

Orasul mexican Guanajuato pare pierdut in timp. Stradutele pavate cu piatra si scarile lor serpuiesc printre cladirile din epoca coloniala, iar in piete canta estudiantinas, trupe itinerante de muzicieni imbracati in costume spaniole de secol XVII. Cel mai romantic loc din acest oras deja incarcat de romantism este Callejon del Beso, Aleea Saruturilor, in Plaza de Los Angeles, scrie BBC.

In aceasta piata, doua balcoane care aproape se ating stau deasupra unei scari inguste. Daca te saruti pe a treia treapta a scarii, vopsita in rosu, ai parte de noroc in dragoste pentru un deceniu si jumatate.

Indragostitii vin aici din auzite. Cupluri de toate varstele, unii tinandu-se de maini, altii cu copiii dupa ei, stau cuminti la o coada lunga pentru sansa de a-si uni buzele pe treapta rosie.

S-a demonstrat: Se poate muri si din dragoste

Pentru o suma simbolica, ghizii locali care asteapta la intrarea in alee iti spun povestea iubirii tragice dintre Ana si Carlos, indragostitii care au facut locul faimos.

"Ana era o spaniola bogata care traia la balconul din dreapta. Carlos era un miner sarac ce lucra in mina invecinata. Intr-o noapte, tatal Anei i-a prins ca se saruta in spatiul ingust dintre balcoane. Tatal le-a spus ca daca se mai intampla asta si noapte aurmatoare, o va omori pe fata", spune un ghid.

A doua noapte, cuplul s-a sarutat din nou si tatal a mers in balcon si si-a injunghiat fata. Legenda spune ca iubitul acesteia a sarit sa o ajute, insa a cazut in spatiul dintre balcoane, pe a treia treapta a scarii, si si-a frant gatul.

Poveste de dragoste la Auschwitz

Cuplurile care ajung aici trebuie sa se sarute pe treapta unde se crede ca spiritul lui Carlos vegheaza indragostitii, pentru 15 ani de noroc in dragoste. Altfel, ii asteapta sapte ani de ghinion.

Ghizii, indatoritori, explica si tipurile de saruturi practicate pe treapta: cu limba, pe obraji, fierbinte si scurt, sau sarutul aplicat oricaruia se afla prin apropiere, in lipsa unui partener.

Dupa sarut, de orice fel ar fi el, cuplurile pot patrunde in locuinta unde se spune ca au trait Ana si tatal sau. Aici e un mic magazin de suveniruri, instalat in ceea ce ar fi dormitorul fetei, si de marginea de metal a balconului inspre care da acesta turistii agata lacate, inscriptionate cu numele lor si mici mesaje tandre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mexic calatorie indragostiti, #sarut indragostiti noroc dragoste , #calatorie