Unde te-ar trimite un francez in vacanta (Galerie foto)

Marti, 11 Iunie 2013, ora 14:29
6775 citiri
Unde te-ar trimite un francez in vacanta (Galerie foto)

Eguisheim a fost votat recent ca fiind satul favorit al francezilor in 2013. Nici nu e de mirare, daca tii cont de aerul pe care il inspira asezarea, ce pare construita numai din imaginile prezentate de vederi. Numai ca, spre deosebire de alte cazuri, nu putine, de aceasta data realitatea e mai frumoasa decat cea prezentata de imagini.

Despre satul situat in nord-estul Frantei nu multi stiu. In general francezii ii calca pragul, dar si nemtii sau elvetienii. Asezarea e renumita pentru viticultura, climatul sau fiind unul ideal pentru asa ceva, relateaza Kuriositas.

Casele sale multicolore si piata mica, dar vesela, sunt cele care frapeaza insa. Asezarea pare ca are influente germanice, iar realitatea este ca a facut parte din Germania la un moment dat. Asa se explica si de ce nemtii sunt atat de bine primiti in satucul multicolor.

Satul, fortificat in 1257, este un rai al fantanilor arteziene. Cea mai veche dateaza din 1557, aflandu-se chiar in piata. O alta apartine aceluiasi secol, mai existand inca doua, de la mijlocul secolului XIX.

Exista si un castel din secolul VIII, ce poate fi vizitat cu ghid, insa restul asezarii poate fi batuta cu piciorul, fara cineva care sa indrepte pasii turistilor.

Nu trebuie ratete Biserica Sfantul Petru si Biserica Sfantul Paul, ambele datand din 1220.

Strazile sunt stramte, numai bune de parcurs cu piciorul, in timp ce ochii admira balcoanele minuscule, insufletite de flori.

Eguisheim e locul perfect in care sa mergi pentru cateva zile linistite, in care sa nu faci altceva decat sa admiri, sa degusti bunatatile locale si sa zambesti, ordinea schimband-o ori de cate ori simti nevoia.

Desi o asezare mica, exista mai multe festivaluri care o celebreaza, multe dintre ele avand in prim plan florile. Asta pentru ca Eguisheim pare sa fie in floare mare parte din an. Exista si o sarbatoare a vinului, in ultima saptamana din august, unde sortimentele de vin local, renumite de altfel, pot fi degustate.

Desi are potentialul de a deveni un loc "comercial", locuitorii sai stiu ca traditia, cultura si mediul sunt cele care fac special locul, asa ca nu vor cu orice chip sa atraga toti turistii.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Eguisheim sat favorit Franta 2013, #Eguisheim sat Franta imagini, #Eguisheim Franta poze, #destinatii vacanta Franta, #atractii Franta , #atractii
Comentarii