Unde ne petrecem Craciunul si Revelionul - oferte si preturi

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 17:24
4032 citiri
Unde ne petrecem Craciunul si Revelionul - oferte si preturi

In cazul in care nu ti-ai dat seama, toamna deja bate la usa destul de serios, iar iarna este doar la un pas distanta, asa ca ai face bine sa incepi sa te gandesti la variante de vacanta.

In weekend-ul acesta, pana pe 2 octombrie, se desfasoara la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, Targul International de Turism Winter Holiday, in Centrul International de Conferinte. Poti vizita targul intre orele 10:00 si 19:00, cu exceptia ultimei zile, cand programul se restrange intre orele 10:00 si 17:00.

Iata care sunt, in mare, ofertele pentru iarna aceasta:

Unde mergem la munte, in Romania?

Iarna aceasta, proprietarii vilelor de la munte s-au gandit sa faca preturi pentru toate buzunarele, asa ca ele pornesc de undeva de la 36 de lei pentru o persoana in camera dubla, fara alte facilitati incluse, in Apuseni, pana la 65 de lei.

In Valea Prahovei preturile la pensiuni de 3 si 4 stele variaza undeva intre 50 de lei de persoana sau chiar 132 de lei daca ai si mic dejun inclus si doresti cele mai bune conditii.

Pentru cei care vor sa se avante mai departe si aleg Maramuresul sau Bucovina trebuie sa stie ca pot scoate din buzunar intre 65 si 80 de lei pe noapte in camera dubla, cu prima masa a diminetii inclusa.

In Azuga preturile variaza in functie de stelele pe care vrei sa le aiba hotelul unde stai, de la 60 (pensiune de 4 stele) pana chiar la 300 de lei (hotel de 5 stele).

In Predeal si Sinaia majoritatea ofertelor sunt in jurul a 100 de lei pe noapte, putand inchiria direct de la locul de cazare echipament de schi mai ieftin decat cel pe care il procuri de la partie.

In Ceahlau cu doar 35-45 de lei pe noapte poti gasi linistit cazari frumoase, pe cand in Sibiu sau Poiana Brasov iti vor trebui cam 60-90 de lei pe noapte, in functie de pretentii.

Austria

Pentru impatimitii sporturilor de iarna se gasesc o multime de optiuni pentru Austria si numeroasele sale partii. Poti alege sa platesti individual, cate 30-35 de euro pe noapte in hoteluri de 3 stele, avand micul dejun inclus sau, daca mergi cu un grup mai mare, puteti inchiria cu totii un apartament sau mai multe, fiecare dintre acestea putand caza 4-6 persoane, cu 300-400 de euro pe noapte, fara sa ai vreo masa.

De cele mai multe ori copii de pana in 2 ani sau, in unele cazuri, chiar si 5 ani beneficiaza de gratuitate completa.

Poti opta si pentru 1 saptamana in regim de demipensiune cu 240-280 de euro, in functie de locatia pe care o alegi.

Pentru cei care vor sa-si petreaca Revelionul si Craciunul in Austria, trebuie sa aiba minim 250 de euro pentru 5 nopti de cazare, preturile ajungand si la 800 de euro, in functie de cat fast doresc.

Destinatii exotice

Istanbulul este una dintre cele mai ieftine locatii iarna aceasta, 4 nopti de cazare in perioada revelionului costand intre 200 si 250 de euro, inclusiv cina festiva, la hotel de 3 stele. Nici Kusadasi nu difera ca oferte, iar Budapesta pur si simplu uimeste cu oferta de 95 de euro pentru un sejur de 6 zile la hotel de 3 stele, in regim de demipensiune.

La Dubai poti gasi un loc la hotel de 4 sau 5 stele, caci altfel nu ar fi experienta deplina, platind 800-1200 de euro de persoana pentru 7-9 zile. In afara sarbatorilor de iarna, preturile scad destul de mult, putand petrece o saptamana la Dubai cu 450-550 de euro.

Poti face revelionul si in Italia 450-700 de euro), Portugalia si Maroc (850-1000 de euro), Egipt (750-850 euro), Thailanda (1.700-2.000 de euro), Insulele Bali (peste 2.000 de euro, dar excursia dureaza destul de mult, in jur de 15 zile).

Poti alege sa astepti trecerea anilor pe apa, intr-o croaziera pe Oceanul Indian, dar te vei pregati sa scoti din buzunar pana la 2.600 de euro pentru 14 nopti petrecute in lux si rasfat.

Daca vrei tot o croaziera, de data aceasta in zona Caraibelor, vei avea nevoie de 2000 de euro pentru doar 7 nopti iar daca alegi America de Sud (Brazilia, Argentina, Paaguay, Chile, Uruguay), pentru 15 zile ajungi sa platesti pana la 3000 de euro de persoana.

In Singapore, Malaysia si Republica Dominicana preturile sunt de 1.800-2.000 de euro pentru 11 zile iar in Mauritius trec acest prag.

Excursii extreme

Daca vrei la propriu sa treci in alta an la capatul lumii, mergi in Patagonia si Tara de foc 14 zile cu 250 de euro iar daca safariu-l este destinatia visurilor tale poti sta 9 zile in Kenya cu aproximativ 200 de euro.

Cei care vor ca iarna aceasta sa-si intreaca orice limita, se gasesc expeditii in Africa de la 200 de euro, ascensiuni pe ce mai inalti munti ai lumii, ajungandu-se pe varfuri precum Everestul, Elbrus, Aconcagua sau Kilimanjaro, excursii in America de Sud (Peru, Chile, Argentina, Cuba, Venezuela, Bolivia), preturile fiind, din pacate destul de piperate, toate intre 2.000 si 3.000 de euro.

Statiuni balneare din Romania

Pentru cei care vor sa se duca iarna aceasta si sa-si dezmorteasca si incalzeasca oasele, la Baile Felix vor gasi pachete de 7 nopti cazare, pensiune completa si cate 3 procedeuri pe zi intre 1.400 si 1.800 de lei pentru o persoana.

La Baile Herculane, pentru aceleasi faciliati, preturile variaza intre 850 si 1.500 de lei, iar la Praid sau Stana de Vale vei plati intre 950 si 1.300 de lei, acelasi fiind cazul si pentru Baile Olanesti.

La Ocna Sibiului, Vatra Dornei si Slanic Moldova preturile sunt ceva mai piperate, stabilindu-se intre 1.550 si chiar 1.800 de lei pentru o persoana care vrea sa-si ia un pachet de 7 zile cu aceleasi facilitati ca in celelalte statiuni.

Bilete ieftine de avion

Nici companiile aeriene nu se lasa mai prejos iarna aceasta, avand oferte atragatoare. De exemplu, poti ajunge la Viena cu doar 99 de euro.

In general, functioneaza regula: cu cat faci programare mai devreme, cu atat gasesti un bilet mai ieftin. Aceasta tehnica este chiar recomandata, caci daca stai pana in ultima clipa risti sa nu mai gasesti niciun loc disponibil, caci majoritatea agentiilor de turism include in pachetele lor si transportul cu avionul.

Poti zbura dus-intors intre Romania si Paris sau Helsinki cu 159 de euro, pana la Berlin sau Nisa cu aproximativ 170 de euro, pana la Londra si inapoi cu 189 de euro, pana in Dubai cu 400 de euro sau chiar pana la Toronto sau Washington cu 600 de euro, asta in cazul in care vrei sa fii pe cont propriu si iti organizezi singur sejurul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Targ Turism Bucuresti, #oferte vacanta iarna, #oferte turism iarna, #oferte revelion Craciun 2011 2012, #Targ Turism Winter Holiday , #oferte turism