Tara din apropierea Romaniei unde iti poti face concediul de iarna in siguranta. Ce alte destinatii mai poti alege

Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 01:15
10085 citiri
Tara din apropierea Romaniei unde iti poti face concediul de iarna in siguranta. Ce alte destinatii mai poti alege
Foto: Pixabay.com

Daca vrei o vacanta in care sa nu iti bati capul cu teste COVID-19, carantina la destinatie, carantina la intoarcere sau lockdown, nu prea mai ai nici o sansa. Anul acesta, o singura destinatie este si ieftina si nici nu iti "cere sa te stergi pe picioare de COVID-19" cand ii calci pragul. De asemenea, pe langa aceasta tara verde, mai exista una, din care, cand te intorci, nu trebuie sa stai izolat timp de 14 zile. Expertul in calatorii Cezar Dumitru a explicat, pentru Ziare.com, care este situatia cu cele mai apreciate destinatii de iarna frecventate de romani.

"In vacanta de iarna, lumea se ducea, fie in marile capitale europene, fie la schi in Austria, Turcia sau Grecia. Cu precadere, romanii din Capitala mai mergeau si la Bansko, iar cei din Ardeal alegeau Ungaria la ape termale", a declarat Cezar Dumitru, expert in calatorii.

Anul acesta, la bulgari nu mai poti merge pentru ca intri in carantina 14 zile, iar Ungaria s-a inchis complet.

"Poti sa mai intri acolo doar in interes de serviciu, cu o permisiune de la job. Cu toate acestea, au lasat acces liber pentru jurnalisti si bloggeri "in exercitiul functiunii". Si in Austria poti merge, cu test COVID-19, dar este cam in lockdown. Statiunile de schi sunt inchise pana la inceputul anului viitor, iar cine mergea acum in Austria pentru asta se ducea. In orasele de city-break, ori faci carantina, asa cum este la Londra si Roma, ori sunt in lockdown, asa cum este la Paris", ne-a spus Dumitru.

Ce alternative mai ai

In principiu, o singura tara din jurul Romaniei a mai ramas pe lista verde. Este vorba despre Albania. Si noi suntem "verzi" pentru ei, si ei pentru noi. De asemenea, mai poti merge in Malta. Dar in cazul acestei tari care are o populatie mai mica decat Bucurestiului, ai nevoie de test COVID-19 pentru a intra, in schimb pentru a te intoarce in tara nu iti trebuie nimic pentru ca este pe lista verde.

Sau daca nu, poti merge prin tara pe unde mai este liber sau nu prea aglomerat. De asemenea, daca esti mai cu dare de mana, poti alege un charter catre destinatiile mai indepartate precum Egipt sau Maldive.

"In Maldive, au pus mai intai doua zboruri, unul pe 26 decembrie si unul pe 2 ianuarie. Cu un avion A330. Ambele curse s-au vandut in mai putin de 24 de ore. Apoi au mai pus pe 9 si pe 16 ianuarie. Si acestea s-au epuizat in 48 de ore. Asa ca acum au pana in februerie, o data pe saptamana, iar de Revelion au mai introdus doua curse Tarom care vor opri in Dubai pentru alimentare", ne-a mai declarat Cezar Dumitru.

In mai toate tarile ti se cere test COVID-19

Potrivit lui, avem nevoie de test COVID-19 in aproape orice tara am alege sa mergem si care ne si permite acest lucru. Fie ca vorbim, de Etiopia, Sudan, Africa de Sud sau oricare alt stat din Africa.

Daca va ganditi sa mergeti in tara lui Mos Craciun, Laponia este inchisa din martie si asa va ramane in aceasta perioada, cel mai probabil pana anul viitor, mai spune Dumitru.

"Si ca o concluzie, anul acesta nu prea avem unde sa mergem pentru ca fie intri in carantina in tara de destinatie, fie intri in carantina la noi, sau ai varianta si mai amigitoare, a lockdown-ului. Adica ai ajuns intr-un hotel si acolo iti faci vacanta", a concluzionat expertul in calatorii.

Cum va afecta Brexitul Romania: de la taxe mai mari, pana la firme care vor da faliment

Google a "picat" in mai multe tari din jurul lumii, inclusiv in Romania

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#destinatii de iarna, #unde merge iarna aceasta, #vacanta de iarna, #vacanta in europa , #vacanta de iarna
Comentarii