Un bilet Bucuresti - Kuala Lumpur, va rog! Via Mongolia (Galerie foto)

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 17:41
7185 citiri
Un bilet Bucuresti - Kuala Lumpur, va rog! Via Mongolia (Galerie foto)
Foto: lumeadinbuzunar.ro / Oana Nemes

Gandul de a calatori din Bucuresti tocmai pana in Kuala Lumpur, si asta nu cu avionul, ci cu trenul, autocarul sau alte masini, nu-ti da pace. Fie de nerabdare, fie de anxietate. Dar o tanara din Romania a facut-o, pe cont propriu si "fara nicio problema", cum spune ea.

Oana are 25 de ani, a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, in 2009, si totdeauna a avut trei pasiuni: radioul, fotografia si calatoriile. Cele din urma au facut-o sa ajunga in aproape toata Europa si - la propriu - in colturi de lume.

Spune ca stie Roma mai bine decat Bucurestiul, orasul natal, si a calatorit din Italia in Suedia si Norvegia si de la Londra la Praga, de cele mai multe dati singura.

Doua luni i-au fost necesare, in toamna lui 2011, pentru a pleca din Bucuresti cu trenul, a ajunge in Moscova, mai departe in Siberia, Mongolia, China, Vietnam si Malaezia. Pare un traseu al unor cotropitori asiatici, din primele secole ale mileniului trecut.

Planul calatoriei era simplu: Bucuresti - Saigon, cu trenul sau cu autobuzul, iar intoarcerea in Romania urma sa se faca cu avionul, Kuala Lumpur - Londra - Bucuresti.

A plecat pe 28 august, din Bucuresti, iar dupa 36 de ore trenul a ajuns la Moscova, via Kiev. Iar acolo o astepta Transsiberianul care urma sa o duca pana aproape de granita nordica a Mongoliei.

Moscova i-a aparut ca "un oras fascinant, care suprinde la fiecare pas". Au impresionat-o cladirile, multele biserici, dar si nivelul de trai si preturile ridicate. "Foarte scump", dar asta nu a impiedicat-o sa se bucure de metropola, sa vada Kremlinul sau Piata Rosie. In plus, i s-a parut un oras foarte sigur, chiar si pe timp de noapte.

Dupa trei zile de stat in Moscova, a luat Transsiberianul, care urma sa o duca la Irkutsk. In cele cinci zile petrecute in tren si-a exersat rusa pe care o invatase in tara, cu colegii din vagon - unii care se urcau pe traseu, altii care urmau sa coboare. Atmosfera a fost una vesela, azerii sau rusii nedandu-se inapoi de la o sticla de vodka.

A cunoscut si un rus care stia romana pentru ca parintii lui erau moldoveni - iar el mandru de originea sa. Iar in ultima seara in tren s-a urcat si un moldovean din Chisinau, care se "lauda" ca face comert cu masini, dar si contrabanda cu tigari. Dupa cinci zile, pe 6 septembrie, trenul a oprit la destinatie, pe malul lacului Baikal, la mai putin de 200 de kilometri de granita nordica a Mongoliei.

Din Irkutsk, a plecat cu o marshutka spre Insula Olkhon, din lacul Baikal, intorcandu-se inapoi in orasul rus a doua zi. A urmat apoi calatoria pana pe malul estic al Baikalului, la Ulan Ude, de unde urma sa ia autobuzul catre Ulaan Baatar (sau Ulan Bator), capitala Mongoliei.

Tara i s-a parut cu mult mai saraca decat Rusia sau Romania (si mult mai ieftina), cu drumuri neasfaltate, iar capitala nu a facut exceptie. Are o singura strada importanta - Peace Avenue -, o piata centrala cu mai multe muzee, un centru de temple budiste si o singura cladire moderna cu geamuri de sticla, nelocuita insa din cauza instabilitatii sale.

Dupa o zi de stat in capitala Mongoliei, a plecat pentru o calatorie de cinci zile in desertul Gobi, alaturi de un ghid si alti turisti. Au dormit in locuintele traditionale mongole - yurt-urile. Si a inteles, din intinderea desertului, al doilea din lume ca marime, de ce Mongolia este tara cu cea mai mica densitate a populatiei din lume - 1,7 locuitori pe kilometru patrat. Spre comparatie, Romania are, dupa ultimul recensamant, 80 de locuitori pe kilometrul patrat.

In plus, a avut de-a face cu frigul, fiind doar jumatatea lui septembrie iar temperaturile scazand uneori sub zero grade in unele zone.

Din Mongolia, a trecut in China, iar la granita a avut surprinderea sa vada ca masinile pur si simplu se ingramadeau, nu era o coada organizata, iar autoturismele de teren erau deseori usor lovite din aceasta aglomeratie. Totodata, a surprins-o pretul foarte mic al combustibilului, la jumatate fata de cel din Romania.

Beijing, Shanghai si apoi micul oras-stat Hong Kong au fost opririle din China. Ca fapt divers, Oana a spus ca a dormit numai la hosteluri, pe tot parcursul calatoriei sale, unde a platit 4, 5, maxim 8 dolari pe noapte. In plus, a avut Internet wireless peste tot.

A urmat Vietnamul, unde a vazut capitala Hanoi sau orasul Saigon, din sud, cunoscut de asiatici sub numele Ho Chi Minh. A marturisit ca nu a incercat prea multe dintre retetele culinare locale (si unele cu aspect indoielnic), preferand sa nu riste sa manance felurite vietati gatite.

A strabatut orezarii si a intrat in contact cu oamenii. "Toti sunt prietenosi si senini, nu ii vezi suparati", spune Oana, care a adaugat ca vietnamezii erau prietenosi nu doar cu turistii, ci aveau aceeasi atitudine si intre ei, fara a parea ingrijorati, suparati sau stresati, in ciuda vietilor simple pe care le duceau.

Spre finalul calatoriei, a ajuns cu avionul in capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. De aici urma sa ia un alt avion inapoi, spre casa, via Londra, urmand sa ajunga in Bucuresti dupa aproape doua luni si un periplu de multe mii de kilometri prin Asia.

La final trebuie spus si pretul. "A costat in jur de 1.600 de dolari", in conditiile in care mai mult de jumatate din suma a dat-o numai pe biletele de tren, de autobuz, pe vize si pe biletul de avion pentru intoarcerea acasa.

Pasul urmator? "As vrea sa ma reintorc in locurile alea, dar sa vad si India". America de Sud? "E departe deocamdata, costa si mult mai mult, dar...". Trebuie spus ca Oana si-a publicat o parte dintre aventuri pe blogul sau, lumeadinbuzunar.ro, dar si pe contul sau de Facebook.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#calatorie Bucuresti Mongolia, #Romania Transsiberian Mongolia, #calatorie Romania Vietnam, #Oana calatorie Mongolia Vietnam , #calatorie