Turul vinicol al Moldovei

Advertorial
Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 10:48
13709 citiri
Turul vinicol al Moldovei

Toamna este anotimpul recoltelor atat pe campuri si in livezi, cat si in vii. Acum se face vinul nou, iar cramele ii imbie pe vizitatori cu oferte si programe speciale.

Astazi, echipa Cronoscar pentru inchirieri auto in Iasi va va prezenta un tur vinicol care acopera cele mai cunoscute crame din Moldova. Bineinteles, conditia de baza este ca soferul sa se abtina de la degustare si sa-si amane aceasta placere pentru momentul in care a revenit in camera de hotel sau pensiune rezervata.

Vinurile din Moldova - cunoscute si apreciate in toata lumea

Dintre toate regiunile vinicole din Romania, Moldova este cea mai bine reprezentata pe harta mondiala a vinurilor. De aici provin cunoscutele marci Cotnari, Panciu, Bucium sau Averesti.

Aici veti gasi un vin pentru orice gusturi: dulce, demisec sau sec, ideal pentru a insoti orice fel de mancare, de la felul principal la desert.

Viile din Moldova se afla in mai multe judete. Astfel, puteti incepe turul vinicol din inima Moldovei, preluand masina de la biroul Cronoscar pentru inchirieri auto Bacau.

De asemenea, puteti porni direct din capitala, de la centrul de inchirieri auto in Bucuresti, descoperind pe drum si cateva podgorii din zona de vest a Munteniei (Dealu Mare, Valea Calugareasca sau Tohani).

Turul vinicol al Moldovei pornind din Iasi

Daca doriti sa incepeti cu cea mai cunoscuta podgorie din Moldova, Cotnari, va recomandam sa incepeti turul din Iasi. Biroul Cronoscar de rent a car in Iasi va va livra masina rezervata in locul ales de dumneavoastra, inclusiv la aeroport.

1. Crama Cotnari

Din Iasi sunt 68 km pana la Cotnari, adica un drum de o ora la volanul unei masini de inchiriat. Odata ajunsi, veti avea numeroase optiuni pentru a petrece timpul in podgorie.

Puteti opta pentru o vizita a hrubelor, care adapostesc vinuri inca din anul 1957, vinoteca ce contine cele mai bune si premiate vinuri produse aici sau puteti face un tur al viei.

Pe langa crama, in apropiere se afla si cateva obiective turistice care merita vizitate, cum ar fi Cetatea Catalina, necropola de la Cucuteni si Castelul cu campanela.

2. Podgoria Bucium

Ateastata documentar inca din anul 1469, podgoria Bucium este una dintre cele mai vechi din tara. Aici se fac atat vinuri clasice, cat si spumante si rachiuri.

Podgoria isi asteapta vizitatorii cu: vinoteca, muzeu, sala de degustare si magazin de suveniruri.

De la biroul de inchirieri auto Iasi si pana la podgoria Bucium sunt doar 19 km. Astfel, veti avea suficient timp pentru vizita si intoarcerea in oras la timp pentru a va bucura de vinul de Bucium la cina.

Podgorii in apropierea orasului Bacau

Pentru celelalte podgorii pe care am decis sa le includem in acest tur vinicol, va recomandam sa porniti din Bacau.

Fie ca sositi cu avionul sau trenul, reprezentantul Cronoscar pentru inchirieri auto in Bacau va va preda masina de inchiriat in locatia aleasa, aeroport sau gara Bacau.

3. Podgoria Panciu

Pe langa cunoscutele vinuri albe si rosii traditionale, la podgoria Panciu veti putea descoperi si o categorie de vinuri spumante.

Din Bacau, veti ajunge la Panciu dupa o ora si un sfert de condus si veti putea vizita intregul complex turistic, ce include: podgoria, crama si fabrica de sucuri naturale.

De asemenea, puteti practica si sporturi, cum ar fi tenisul si plimbarea cu bicicleta printre vii.

Pentru a ajunge la Podgoria Panciu de la centrul Cronoscar pentru rent a car in Bacau, veti urma traseul DN2/E85 pe o distanta de 88,6 km.

4. Crama Averesti

La Crama Averesti veti gasi numeroase soiuri de vinuri apreciate de cunoscatori: Zghihara de Husi, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon sau Busuioaca de Bohotin. Aceasta crama a fost infiintata in anul 1874 de Stefan Negruzzi.

Acesta l-a angajat pe inginerul francez Rene Faure care a creat un sistem de irigatii cu tevi care functiona pe baza gravitatiei - un sistem unicat in tara noastra.

Dupa ce ati preluat masina de la centrul Cronoscar pentru masini de inchiriat in Bacau, porniti pe DN2F si veti ajunge la Crama Averesti dupa un drum de aproximativ 2 ore si jumatate (144 km).

Dupa vizitarea cramei, puteti continua turul vinicol al Moldovei in nord, pornind catre Iasi, aflat la 60 km distanta pe DN24.

Echipa Cronoscar va incurajeaza sa vizitati toate locurile minunate din Moldova si va sta la dispozitie cu oferte competitive la inchirieri auto pe termen scurt. Pentru mai multe detalii, vizitati https://www.cronoscar.ro!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#tur viticol Moldova, #crame Moldova , #destinatii