Tot mai multi romani isi rezerva vacantele inca din ianuarie - februarie, la jumatate de pret

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 13:15
3864 citiri
Tot mai multi romani isi rezerva vacantele inca din ianuarie - februarie, la jumatate de pret
foto: targuldeturism.ro

Sute de romani au luat, joi dimineata, startul in cursa pentru vacante cu reduceri de pana la 50%, iar aleile de la Romexpo, locul in care se desfasoara Targul de Turism al Romaniei (TTR), s-au animat cu mult inainte de ora oficiala de deschidere.

Reprezentantii industriei de hospitality apreciaza ca pana duminica dupa-amiaza, la inchiderea editiei, numarul vizitatorilor va trece de 200.000. Potrivit acestora, pentru cei care doresc sa aiba mai multe optiuni pentru vacante si calatorii acum este cel mai bun moment din an sa rezerve.

Peste 250 de agentii de turism si tour-operatori din 14 tari (Austria, Bulgaria, Egipt, Croatia, Federatia Rusa, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicana, Romania, Turcia si Ungaria) au incercat sa atraga cat mai multi cumparatori in standurile lor, oferind preturi cu reduceri speciale pentru vacante exotice, croaziere de lux, sejururi pe litoralul romanesc si in Delta Dunarii, mini-vacante de Paste, 1 Mai, pachete city break si chartere pentru destinatii din Spania, Turcia si Grecia. Majoritatea agentiilor de turism au oferit, pe durata targului, reduceri suplimentare fata de cele de early booking, de 5-10%, reduceri care vor fi valabile inclusiv luni, in agentiile de turism.

Majoritatea romanilor interesati de vacante cu preturi mai bune nu au vrut sa rateze nici spectacolul targului. Intre o baclava, o dobrogeana, sau o felie de cozonac ca pe vremea bunicii, stropite cu spor cu cate un pahar cu vin sau un cocteil, dupa darnicia expozantului, vizitatorii s-au oprit la standuri, unii pentru a studia ofertele, altii pentru a beneficia "pe incredere" de cea mai buna oferta. Iar cei din urma spun ca aleg fie sa mearga cu agentii cu care deja au mai calatorit, in care au incredere, fie cu cele recomandate de prieteni.

"Romanii isi rezerva tot mai din timp vacantele, avem din ce in ce mai multe rezervari early booking in ultimii ani. Ca urmare, ianuarie si februarie au devenit luni de varf ale vanzarilor de vacante, impulsionate de discounturile consistente, de pana la 45% si de posibilitatea de a alege dintre cele mai bune oferte existente pe piata. Avem o crestere de peste 30% a vanzarilor in perioada de early booking fata de anul trecut. Sunt multe hoteluri din destinatii interne si externe care deja sunt in stop sale pentru perioadele de varf de sezon (20 iunie-10 iulie si 20 august-10 septembrie", spune Cosmin Marinof, director national de vanzari TUI TravelCenter/Eurolines.

Mai mult de jumatate dintre cei care ajung la targul de turism al Romaniei vor chilipiruri, vacante de vara cu avionul in strainatate pentru sapte nopti, care sa se incadreze in tarife sub 300 de euro de persoana, adica mai mici cu pana la 50% decat in mod curent, spun reprezentantii Christian Tours. Ceilalti sunt fie seniori, care cauta circuite cu autocarul in Europa sau pelerinaje, fie turisti care vin, efectiv, doar pentru a compara preturile.

"Din experienta ultimilor ani am constatat ca cei care obisnuiesc sa viziteze targurile de turism sunt mari amatori de oferte speciale si chilipiruri, incercand sa cumpere, cu aceasta ocazie, vacante reduse cu pana la 50%. Asa se explica, an de an, aglomeratia de la stand. Noi stim ce cauta de regula turistii si venim in intampinarea acestora cu oferte speciale de acest tip. Ca o noutate a acestui inceput de an, observam o crestere a apetitului romanilor pentru destinatii din Spania - Mallorca, Tenerife, Gran Canaria sau Costa Brava", spune Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vacante early booking, #vacante agentii turism reduceri, #Targul de Turism al Romaniei , #agentii turism