Tot ce nu ai voie sa faci in Venetia. O lista care tot creste

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 07:42 15274 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Venetia se scufunda sub greutatea zecilor de mii de turisti care o viziteaza zilnic.

Dintre orasele care se confrunta cu un aflux de turisti, putine au adoptat o atitudine atat de intransigenta precum cel cunoscut si drept "Serenissima".

La inceputul anului, autoritatile venetiene au inceput sa separe turistii de localnici in timpul perioadelor mai aglomerate, dupa ce in 2017 au luat masuri pentru a devia mai multe vase de croaziera mari catre un oras industrial din apropiere si au lansat o campanie pentru a le aminti turistilor ce nu au voie sa faca in timp ce viziteaza orasul, noteaza Quartz.

In fiecare vara, orasul este patrulat de asa-numitii "ingeri ai bunei-cuviinte", care se asigura ca regulile sunt respectate.

Iar acum primarul Luigi Brugnaro vrea sa interzica si statul pe jos in spatiile publice, intr-un nou efort de a combate ceea ce unii oficiali au numit comportament "mitocan" din partea turistilor, potrivit The Guardian.

Aceasta "activitate" nu este permisa in prezent in Piata San Marco si in imprejurimi. Edilul doreste extinderea ei la nivelul intregului oras, contravenientii urmand sa plateasca o amenda cuprinsa intre 50 si 500 de euro. Propunerea, contestata de Miscarea Cinci Stele si de grupuri de activisti, va fi votata in octombrie in consiliul orasului.

"Exista o lista atat de lunga cu lucrurile care sunt interzise in Venetia incat nu-ti mai ramane nimic de facut", spune Marco Gasparinetti, liderul Gruppo Aprile 25.

Iata ce nu ai voie sa faci in Venetia (si ce amenda risti in caz contrar), potrivit Quartz:

- Statul pe jos este interzis in Piata San Marco si Piazzetta dei Leoncini, sub arcadele si pe treptele Procuratiilor, aripa napoleonica, si ale Bibliotecii Marciana, sub arcadele Palatului Ducal, la intrarea in Piata San Marco si pe debarcaderul sau (200 euro)

- Nu poti sa "pierzi vremea" intr-un singur loc, nici pentru a manca sau a bea, decat daca esti intr-o cafenea sau un restaurant (200 de euro)

- Nu poti sa inoti sau sa iti introduci parti ale corpului in niciun canal sau orice "loc cu apa" si nici in Bazinul San Marco (450 de euro)

- Nu ai voie sa umbli pe strazile istorice ale Venetiei sau sa te afli intr-un vehicul public sau privat cu pieptul dezgolit sau in costum de baie (200 de euro)

- Nu este permis sa imprastii pe jos mancare sau resturi de mancare, nici macar pentru a hrani porumbeii (intre 50 si 200 de euro)

- Nu ai voie sa mergi cu bicicleta, nici daca o impingi cu mana (100 de euro)

- Campingul este interzis, la fel si intinsul pe banci. Nu ai nici macar voie sa stationezi, daca ai la tine echipament de camping (50 de euro)

Autoritatile iau in considerare si interzicerea muzicii pe ambarcatiuni, principalul mijloc de transport pentru locuitori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News