Topul plajelor americane pe 2012 (Galerie foto)

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 12:14
3157 citiri
Topul plajelor americane pe 2012 (Galerie foto)
Foto: LiveScience

Plajele sunt la mare cautare pe timpul verii, fiind foarte apreciate cele curate, care nu "tipa" de aglomeratie si care fac parte din peisaje ce incanta privirea si sufletul.

Desi plaje deosebite sunt multe in aceasta lume, LiveScience a publicat un clasament al celor mai bune de anul acesta, dintre cele aflate pe teritoriul SUA. Topul a fost realizat, pentru al 22-lea an, de Stephen Leatherman, director al Laboratorului pentru Cercetare de Coasta din cadrul Universitatii Internationale Florida, supranumit si Dr. Plaja.

1. Coronado Beach

Situata in San Diego, oras de pe coasta sudica a Californiei, plaja Coronado a fost desemnata drept cea mai buna in acest top, mai ales datorita nisipului sau fin, care se intinde pe aproape doi kilometri lungime si care are o nuanta argintie, datorita micei (mineral) pe care o contine.

In plus, si emblematicul Hotel del Coronado sau faptul ca este o plaja mai potrivita pentru copii si biciclisti au contribuit la pozitionarea acesteia pe primul loc.

Hotel del Coronado, care a fost construit cu peste 100 de ani in urma, are un acoperis rosu si o arhitectura in stil victorian. A gazduit multe celebritati si a fost chiar unul dintre locurile in care a fost turnat un film despre Marilyn Monroe.

2. Kahanamoku Beach

Plaja a fost numita astfel in onoarea lui Duke Paoa Kahanamoku, a carui statuie se poate vedea in fotografia de mai jos, inotator medaliat cu aur olimpic. Un recif protejeaza aceasta plaja de valurile mari, creand astfel o zona de inot ideala pentru familiile cu copii. Kahanamoku Beach se afla in Waikiki, insula hawaiiana Oahu.

3. Main Beach

Aceasta plaja este situata in East Hampton, New York, oras care este foarte cautat pe timpul verii de catre oamenii bogati, care apreciaza indeosebi plajele lui, protejate printr-un document de conservare de peste 300 de ani. Plaja din cuart este mare si are chiar mici dune de nisip, iar apa este curata si clara. Este o zona in care pot fi vazute celebritati.

Foto: 931wolfcountry

4. Plajele Insulei St. George

Plajele Insulei St. George, situata in nord-vestul Floridei, nu au fost afectate de scurgerea de petrol din Golful Mexic, incantand printr-un nisip alb, aproape "pufos", si prin ape de un turcoaz fascinant. Frumusetea de aici ascunde insa un potential pericol - uneori in apele joase se odihnesc pisici de mare, astfel ca e bine sa tarasti picioarele cand intri in apa, ca sa nu calci cumva pe una dintre ele.

Multe plaje din Florida au avut de suferit in anii trecuti din cauza deversarii, dar anul acesta si-au mai revenit.

Foto: destination360

5. Hamoa Beach

Plaja Hamoa din Maui, Hawaii, are ape splendide si mult soare, ca si alte locuri din Hawaii. Plaja are forma unei semilune si este acoperita cu nisip gri, rezultat dintr-un amestec de lava si corali. In partea stanga, apele sunt mai calme decat in partea dreapta, in care se formeaza frecvent curenti puternici.

6. Coast Guard Beach

Situata in Cape Cod, Massachusetts, aceasta plaja are un nisip mai mare, apa ei fiind preferata in special de inotatorii buni, deoarece devine brusc adanca. Prin urmare nu este o plaja indicata pentru copii. Temperatura apei nu depaseste 21 de grade, dar frumusetea peisajului merita vazuta.

7. Plaja din Waimanalo Bay State Park

Situat tot pe Insula Oahu din Hawaii, acest parc are o plaja deosebita si destul de sigura - valurile mari sunt rare, ca si curentii periculosi, iar salvamarii sunt prezenti permanent. Totodata, parcul mai ofera parcari mari, dusuri in aer liber si toalete publice.

Foto: studenttravel

8. Plaja din Cape Florida State Park

Acest parc, situat la capatul sudic al Golfului Biscayne, are o plaja cu nisip alb. Apa din zona are nuante de smarald si este foarte potrivita pentru cei care sunt incepatori in ceea ce priveste surful. In plus, este buna si pentru inot, avand in vedere ca un banc urias de nisip care se afla in larg atenueaza puterea valurilor, iar Farul Cape Florida ofera o panorama superba asupra plajei.

Foto: smalltravelsandmusings

9. Cape Hatteras

Promontoriul Hatteras, situat in Carolina de Nord, este faimos pentru farul sau, care se poate vedea mai jos. In plus, apa este foarte buna pentru cei care vor sa faca surf "adevarat".

Foto: obxsurfinfo

Foto: miswallpapers

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#top plaje 2012, #clasament plaje americane 2012, #cele mai bune plaje, #top plaje SUA 2012, #plaje deosebite SUA , #plaja