Top cinci orașe europene pe care oricine trebuie să le viziteze o dată în viață VIDEO

Marti, 28 Februarie 2023, ora 21:12
54654 citiri
Top cinci orașe europene pe care oricine trebuie să le viziteze o dată în viață VIDEO
Barcelona, Spania FOTO Pixabay

Vacanțele în Europa, mai lungi sau mai scurte sunt din ce în ce mai populare.

În câteva ore se pot bucura de atracțiile turistice, de mâncarea și băutura din numeroasele orașe pe care Europa le are de oferit. Fie că sunteți în căutarea unei arhitecturi grandioase, a unei mâncăruri grozave sau pur și simplu doriți să scăpați de toate și aveți doar puțin timp la dispoziție, Ziare.com vă prezintă 5 locuri de vizitat.

Barcelona, Spania

Sunt atât de multe de văzut și de făcut în Barcelona, o destinație efervescentă, așa că va trebui să vă asigurați că vă planificați bine excursia pentru a profita la maximum de acest oraș frumos.

Barcelona este renumită pentru arhitectura lui Gaudi- veți putea vedea unele dintre cele mai elaborate creații ale lui Gaudi făcând o plimbare prin oraș. Una dintre creațiile lui Gaudi care nu trebuie ratată este Parcul Guell.

Parcul vă va ține captivat vizual încă de la intrare, de la fântâna decorată cu un dragon până la mozaicurile colorate care acoperă pereții și terasele. Dacă doriți să profitați la maximum de vacanța în Barcelona, cel mai bine ar fi să vă alăturați unui tur organizat; în acest fel, veți fi dus la toate atracțiile principale și veți fi ghidat prin oraș. Și faleza sau plaja sunt deosebite. De neratat este și Catedrala Sagrada Familia.

Dacă doriți să vă croiți propriul drum prin oraș transportul public este foarte bine pus la punct, însă puteți să închiriați și o bicicletă.

Helsinki, Finlanda

Se spune că Helsinki este unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere din Europa. Este un oraș relativ mic și intim, dar este, în același timp, plin de viață și destul de aglomerat.

Helsinki a fost gazda Jocurilor Olimpice din 1952, de atunci a crescut în popularitate și continuă să fie o destinație populară pentru turiști. Datorită poziției sale de coastă, puteți fi sigur că multe dintre atracțiile din Helsinki sunt legate de mare - acestea includ o fortăreață navală și un muzeu în aer liber. Se spune că Helsinki are unele dintre cele mai bune restaurante din lume și este un paradis pentru iubitorii de gastronomie.

Florența, Italia

Florența este capitala Toscanei, o zonă frumoasă a Italiei care abia așteaptă să fie explorată. Orașul este o destinație populară pentru turiști și este renumit pentru arta, arhitectura și patrimoniul său cultural.

Piazza della Signoria este cea mai faimoasă piață din Florența, situată chiar în inima centrului istoric - este un loc minunat pentru a petrece puțin timp privind oamenii.

Catedrala din Florența este o structură emblematică, cu o cupolă impresionantă și un interior impresionant. Vitralii splendide, fresce unice și un exterior din marmură multicoloră sunt doar câteva dintre numeroasele sale calități. Câteva cupe de înghețată sunt de neratat, mai ales că există gelaterii peste tot în Florența, așa că nu va trebui să mergeți prea departe până să găsiți una.

Praga, Cehia

Praga este o destinație populară printre turiști și unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării.

Unul dintre cele mai bune moduri de a experimenta Praga este pur și simplu plimbarea pe străzile sale pietruite, așa că ar fi bine să alegeți pantofi confortabili.

Castelul din Praga este cel mai mare castel din lume. Acesta nu adoptă o structură tradițională de castel, fiind o colecție de clădiri care sunt împrăștiate. Un punct de atracție în Praga este Podul Carol, care oferă una dintre cele mai bune priveliști ale orașului.

Podul gotic este poarta de intrare în orașul vechi - care este plin de mici bijuterii. Piața orașului vechi este locul perfect pentru a vă relaxa-este înconjurată de o arhitectură spectaculoasă, cafenele și clădiri gotice.

Paris, Franța

Paris rămâne unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, în ciuda clișeelor.

Indiferent de cât timp aveți de petrecut în Paris, o vizită în Turnul Eiffel este obligatorie. Turnul este deschis zilnic între orele 9.30 și 23.00, așa că veți avea destul timp să îl includeți în itinerariul dumneavoastră - fie că doriți să urcați în turn pentru o priveliște deosebită, fie că doriți să vă bucurați de o urcare romantică pe timp de noapte.

O altă atracție iconică ce trebuie neapărat vizitată este catedrala Notre Dame. La exterior, arhitectura este impresionantă, iar în interior, lumina strălucește prin Rozeta de Sud, creând un vitraliu magnific. Dacă aveți chef de plimbări, faceți o plimbare pe Champs-Elysees - cea mai largă stradă din Paris.

Intrați în unele dintre numeroasele magazine și cafenele de pe drum. Dacă nu sunteți sigur cum să vă deplasați prin oraș, ar putea fi util să mergeți cu un autobuz turistic deschis sau să folosiți metroul, care este rapid și bine pus la punct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacanta, #vacanta europa, #orase Europa, #orase europene , #stiri vacanta