Top 10 atracţii turistice de weekend din România pe care probabil nu le cunoșteai

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 03:45
35017 citiri
Top 10 atracţii turistice de weekend din România pe care probabil nu le cunoșteai
"Laguna albastră", cum a fost denumită de către localnici, seamănă cu o bucată ruptă din Maldive și adusă chiar în creierii munților, undeva în Cluj FOTO jurnalspiritual.eu

Sfârşitul de săptămână ţi-ai dori foarte mult să-l petreci călătorind, nu dând cu aspiratorul şi întinzând rufe pentru o nouă săptămână de muncă în pandemie. Mai ales acum, cu toate restricţiile şi grija pentru ceilalţi, escapadele sigure, în aer liber, par a fi cea mai atractivă opţiune pentru a te relaxa şi a te încărca cu energie.

România este vastă, surprinzătoare şi frumoasă. Iar locurile mai putin ştiute de lume sunt ca un magnet pentru tine. Îţi prezentăm 10 destinaţii turistice, descrise de agenţii de turism si companii hoteliere, locuri pe care, probabil, nu le cunoşteai si care, în funcţie de anotimp, merită a fi descoperite şi vizitate mai des.

Soveja, staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa

Încă înainte de a ajunge la Soveja, peisajul de basm cu brazi falnici și mesteceni argintii îl vrăjește pe turist. Soveja este o comună situată în inima Carpaților de Curbură, în Munții Vrancei, și se remarcă printr-un grad ridicat de împădurire (98,5%), au detaliat într-o prezentare cei de la alohotels.ro.

Staţiunea din Soveja era foarte populară în anii ’80, mai ales printre sutele de sportivi care îşi făceau aici cantonamentele, profitând de aerul curat.

Situată la 600 de metri altitudine, localitatea este recunoscută ca având cel mai ozonat aer din Europa prin pădurile de brazi şi pini care o înconjoară.

Maldivele de la Aghireş

Lacul, supranumit şi "Laguna albastră" datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, nu este unul natural, ci este apărut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă. Albastrul apei, comparat cu cel pe care îl găseşti în Marea Mediterană, reuşeste să atragă anual o mulţime de turişti.

Dacă ajungi în comuna Aghireşu din Cluj, vei descoperi cu încântare un peisaj de poveste, iar în jurul lagunei poţi găsi mult stufăriş, la margine fiind și o pădure de gorun.

Pădurea Hoia-Baciu, “Cea mai înfricoșătoare pădure din lume”

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca, fiind întinsă pe circa 300 de hectare.

Se crede că numele pădurii vine de la un cioban care a dispărut fără urmă împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol “El Mundo” pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat.

Pădurea a fost luată în vizor și de mai mulți jurnaliști britanici de la cunoscutul ziar “The Independent”, care s-au hotărât să petreacă o singură noapte în pădure, ca mai apoi să o denumească ca “Cea mai înfricoșătoare pădure din lume”.

Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa

Este cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din toată Europa, cu cele mai vechi locomotive cu aburi din România. Muzeul Locomotivelor are în componenţă un total de 16 exponate impunătoare, dintre care 14 sunt fabricate în Resiţa iar existența lor scrie o pagină importantă din istoria României.

Majoritatea locomotivelor au fost construite urmând modelul locomotivelor vieneze. Unul dintre cele mai valoroase exponate ale muzeului este locomotiva "Resicza", care face parte din prima serie de locomotive construite în estul Europei.

Morile de apă de la Rudăria

Cele 22 de mori de apă de la Rudăria, aflate în judeţul Caraş-Severin, sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Sunt vizitate anual de mii de turişti români, dar şi străini, deoarece acestea se află destul de aproape de cascada Bigăr, de curând distrusă. Localnicii le folosesc la măcinat şi ca loc de întâlnire, de stat la taclale, de împărtăşit momente din viaţă.

Templul Coral din Bucureşti

Aproape de Piaţa Unirii, pe strada Sf. Vineri, Templul Coral contrastează prin măreţie cu peisajul cenuşiu din jur. Această construcţie este cel mai mare lăcas de cult mozaic din România, fiind ridicată la jumătatea anilor 1800 ca replică a sinagogii Tempelgasse din Viena, distrusă de nazişti în Al Doilea Război Mondial.

Denumirea vine de la faptul că o sinagogă nu are în mod normal un cor, iar atunci când are cor primește numele de templu „coral”. În lume sunt aproximativ 100 de temple corale.

„Eutopia Gardens" sau Rozariul de la Mândruloc, rapsodie de parfumuri şi culori

Dacă iubeșți trandafirii, poți face un drum pe timp de vara sau la începutul toamnei în localitatea Mândruloc, din județul Arad, unde este amenajat cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei. Rozariul include 2.000 de soiuri de trandafiri, mulţi dintre ei premiaţi cu aur la diferite concursuri internaţionale.

La aproape fiecare două săptămâni, peisajele se transformă şi capătă nuanţe diferite, înfăţişând o rapsodie de flori. O locație de vis, Rozariul „Eutopia Gardens” este o destinație spectaculoasa pentru turiștii din România și nu numai.

Satul Rimetea, unde „soarele răsare de două ori”

Aflat la poalele Munților Trascău, înconjurat din toate părțile de întinderi de granit de până la 600 de metri și de un peisaj cum nu se poate mai pitoresc, Rimetea a fost premiată cu titlul „Europa Nostra” din partea Comisiei Europene, potrivit momondo.ro.

Lăsând la o parte natura superbă ce-l împresoară, aruncând o privire arhitecturii, vei observa cât de bine a fost conservată în nuanțele secolului XIX. Casele de un alb-omăt, ferestrele verzi, precum și faptul că aici „soarele răsare de două ori”, își aduc toate aportul la valurile de turiști străini care vin și nu mai contenesc cu admirația.

Ochiul Beiului, unde apa lacului nu îngheaţă niciodată

Aici, se spune că apa lacului nu îngheață nici în ruptul capului, iar temperatura se încăpățânează să rămână undeva între 4 și 8 grade Celsius. Legendele despre formarea lacului sunt nenumărate, cu toate acestea reflexiile de albastru incredibil sunt cum nu se poate mai reale.

La toate acestea se mai adaugă și faptul că în apropiere se găsește Cascada Bigăr (de curând distrusă) și Cascada Beușnița. Împreună cu Ochiul Beiului fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Insula Călărași, “soră cu paradisul”

Aceasta este o bucățică de pământ, soră cu paradisul, mai povestesc cei de la momondo.ro, situată la granița dintre România și Bulgaria. Nisipul este nisip, pădurea este pădure, apele fluviului în sclipirea jucăușă a soarelui așa cum ți le imaginezi iar agitația și poluarea oraselor se afla la ani lumină distanță.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#calatorie, #timp liber, #vacanta, #destinatii turistice, #statiune, #laguna albastra , #stiri vacanta