The Guardian: Baile Herculane, intre cele mai bune 10 destinatii de vacanta spa din estul Europei

Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 07:43 12336 citiri
Foto: Grand Hotel Minerva Baile Herculane

Baile Herculane se numara printre cele mai bune zece destinatii de vacanta wellness si spa din estul Europei, dupa raportul calitate-pret, potrivit unui articol publicat de The Guardian, care include in recomandarile sale locuri diverse unde sunt oferite tratamente de calitate, la preturi mult mai mici decat in Vest.

"Romanii sunt cei care au pus apele datatoare de viata de la Baile Herculane pe harta. Cele 15 izvoare termale, numite dupa zeitati, inclusiv Diana si Neptun, au fost iubite si de habsburgi, care le-au adaugat splendide casute rococo. Sovieticii adorau si ei apele bogate in sulf si au adaugat blocuri uriase din ciment, care in prezent acopera mare parte din capacitatea de cazare a statiunii. Grand Hotel Minerva ofera un suflu elegant la un pret avantajos. Boli neurologice, ale coloanei vertebrale, inflamatorii pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon, magnetoterapiei, al bailor din plante, iar oaspetii cu pachete turistice au acces complementar la baile termale si sauna", scrie editorul The Guardian.

Acelasi articol recomanda alte noua destinatii din Europa de est care ofera tratamente de calitate la un procent din preturile practicate in vestul continentului.

Acestea sunt statiunile balneoclimaterice Cieplice din Polonia, Karlova Studanka din Cehia, Sanatoriul Ozerny din Belarus, Truskavets din Ucraina, Bukfurdo din Ungaria, Banjisht din Macedonia de Nord, Spa Dudince din Slovacia, Istarske Toplice din Croatia si Atomska Banja din Serbia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News