Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa. Destinații ideale pentru sfârșitul anului VIDEO

Duminica, 21 Noiembrie 2021, ora 03:31
6348 citiri
Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa. Destinații ideale pentru sfârșitul anului VIDEO
Târg de Crăciun din Germania FOTO Pixabay

Târgurile de Crăciun sunt o adevărată atracție mai ales pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

E greu să rămâi impasibil în fața decorațiunilor, luminilor, a casei lui Moș Crăciun și a renilor, toate acestea printre bomboane, acadele și miros de vin fiert și de mere cu scorțișoară.

Mai multe țări din Europa au târguri de Crăciun cu adevărat spectaculoase, în care, de cum puneți piciorul, vă veți simți învăluiți de magia sărbătorilor.

Basel, Elveția

A început să urce pe treptele popularității până a ajuns să fie votat cel mai spectaculos târg de Crăciun din Europa. Are o adevărată tradiție în acest sens, este cel mai frumos oraș al Elveției în perioada sărbătorilor. Nu doar centrul lui strălucește la propriu, ci toate magazinele și mai toate fațadele clădirilor.

În mijlocul centrului orașului, comercianții și artizanii își vând marfa în 130 de cabane mici, rustice, din lemn. Există multe delicii culinare, fie că este vorba de vafe, o ceașcă de vin fiert, adevăratul Basler Läckerli, sau popularii cârnați la grătar.

Budapesta, Ungaria

Târgul de Crăciun din Budapesta devine mai spectaculos pe an ce trece. Până și Moș Crăciun merge în fiecare an acolo pentru cumpărături.

Chiar în centru este un patinoar foarte mare, iar adesea sunt proiectate filme de animație, spre încântarea celor mici.

Poznan, Polonia

Piața de Crăciun din Poznan vă va duce într-un tărâm magic de iarnă cu gheață, fulgi de zăpadă și atracții de Crăciun, toate acestea datorită amenajărilor originale care vor fi amplasate în Piața Veche și în Plac Wolności (Piața Libertății) în această perioadă.

În plus, este imposibil să nu reveniți din vacanță cu câteva kilograme în plus, la cât de bine arată dulciurile.

Viena, Austria

Ca în fiecare an, Viena se află în fruntea listei cu cele mai bune târguri de Crăciun din Europa. Considerată o destinație ideală pentru familii, este populară și printre îndrăgostiți și este premiată ca fiind printre cele mai romantice locații din Europa dar și printre cele mai potrivite pentru o cerere în căsătorie.

De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, cele mai frumoase piețe din Viena se transformă în târguri magice de Crăciun. Aroma fructelor coapte și a punchului fierbinte creează o atmosferă minunată.

Bruxelles, Belgia

Winter Wonders este cel mai spectaculos târg de Crăciun din Belgia, urmat de Gent, Antwerpen, Bruges și Liege. Winter Wonders este evenimentul de neratat de sfârșit de an de la Bruxelles, care, pentru această ocazie, își îmbracă costumul festiv.

Spectacole magnifice de sunet și lumină la Grand-Place, un patinoar, lumini magice și multe expoziții, alături de un târg plin de comori care îi vor încânta pe curioși și vor face să tresară papilele gustative ale gurmanzilor. Să nu uităm de degustările de ciocolată belgiană.

Trier, Germania

Amplasate în centrul medieval și în fața impunătoarei catedrale din Trier, cele 95 de standuri decorate atractiv oferă un cadru potrivit pentru acest eveniment minunat.

Piața de Crăciun din Trier este adesea descrisă de turiști ca fiind „romantică, cu o ambianță minunată”. O selecție largă cu specialități delicioase, cum ar fi „vinul fiert original Moselle Vintner”, dar și artele și meșteșugurile festive, atrag vizitatori din întreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#targ craciun, #Viena Craciun, #vacanta Craciun , #stiri vacanta