Stufstock 2010: 16-22 august, in Vama Veche

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 17:48
1951 citiri
Stufstock 2010: 16-22 august, in Vama Veche
Foto: Arhiva

Editia din acest an a festivalului Stufstock, care se desfasoara la Vama Veche, in perioada 16 - 22 august, lanseaza proiectul Stufstock Newcomers, prin care este promovata si sustinuta muzica artistilor aflati la inceput de drum, informeaza organizatorii.

Astfel, lansarea unui album si a unui videoclip, un kit pentru sala de repetitii si un turneu in tara sunt premiile pe care festivalul le va acorda trupelor noi din proiectul Stufstock Newcomers.

Alaturi de scena Rock si de scena Fusion World, organizatorii pregatesc si pentru editia din august scena Newcomers, dedicata trupelor tinere. Inscrierile pentru selectie au loc pana pe 18 iunie, anunta Mediafax.

Trupele care vor sa se inscrie pentru a canta pe scena Newcomers trebuie, inainte de toate, sa poata sustine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele isi vor trimite demo-urile prin posta, la CP 28, OP 79, Bucuresti, pana la data de 18 iunie. La finalul jurizarii, care va dura o saptamana, vor fi alese 24 de formatii care vor intra in semifinala si vor concerta in luna iulie intr-un club din Bucuresti, anuntat ulterior.

In urma acestui concert, 12 trupe vor avea sansa sa se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche.

Cele mai bune trupe care vor canta pe scena Newcomers din Vama Veche vor fi, de asemenea, premiate. Premiul intai, in valoare de 10.000 de euro, consta in productia unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionista, de la inregistrare pana la lansare si promovare ulterioara.

Premiul al doilea, in valoare de 5.000 de euro, se va concretiza in productia unui videoclip, iar premiul al treilea, in valoare de 1.500 de euro, aduce formatiei castigatoare un kit muzical pentru sala de repetitii (o statie de chitara, una de bas si un set de cinele). Premiul publicului (de popularitate) inseamna un turneu in cinci orase pentru trupa care il va castiga, organizat de Capricorn & Capricorn Productions, producatorii Stufstock 2010.

Pana in prezent s-au inscris 34 de trupe din toata tara: Perfect Zero For Infinity, Up To Eleven, Tiarra, Inopia, Monarchy, Chester, 747, Lefters, The Sophisticated Lemons, Cuantune, White Ash, Natasha, Pretoria, Astero, Stonebox (Bucuresti), Respect, Stereofeelings (Cluj), Methadone Skies (Timisoara), MAT, Rava (Iasi), True Mind, Nivelu' 4 (Brasov), No Antidote (Craiova), Prefix 990 (Bistrita), Phaser (Resita), Apocalips (Sannicolau Mare), Rock Cool (Arad), Negativist (Rm. Valcea), Incipient (Targoviste), Addiction (Braila), Mercedes Band (Sf. Gheorghe), Katharsis (Petrosani) si Km 32 (Cavnic).

Pana in prezent, Zdob si Zdub, E.M.I.L., Byron, Luna Amara, Trooper si Trupa Veche si-au confirmat prezenta la cea de-a opta editie a festivalului Stufstock, care se desfasoara intre 16 si 22 august.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Stufstock 2010, #Vama Veche 2010, #Stufstock 2010 Vama Veche , #estival