Spania si Marea Britanie ii obliga pe straini sa completeze formulare la intrarea pe teritoriile lor

Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 07:32
24319 citiri
Spania si Marea Britanie ii obliga pe straini sa completeze formulare la intrarea pe teritoriile lor
FOTO Facebook/ Barcelona Spain Travel Guide

Autoritatile din Spania si Marea Britanie au decis, de la 1 iulie 2020, ca turistii care vor sa calatoreasca in aceste tari sa completeze formulare stufoase in care trebuie sa precizeze informatii despre calatorie dar si date personale.

Si Grecia a introdus un formular pentru cetatenii care vor sa mearga in vacanta pe teritoriul elen. In urma completarii acestor formulare, turistii vor primi coduri QR care vor fi scanate la intrarea in tara dorita.

Cum arata formularul care trebuie completat pentru Spania

Astfel, toate persoanele care calatoresc cu avionul in Spania de la 1 iulie 2020 din alte tari, indiferent de nationalitate si varsta trebuie sa completeze un formular - Passenger Location Card (PLC) cu privire la calatoria lor in Spania, potrivit sacalatorim.ro.

Acest formular trebuie completat de fiecare dintre pasagerii care vor fi responsabili pentru a se asigura ca informatiile furnizate sunt adevarate si corecte.

In cazul in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta / cu handicap, formularul poate fi completat de catre insotitorul sau, care va fi responsabil pentru acuratetea informatiilor furnizate.

Pentru a crea formularul individual, completati toate campurile de pe portalul https://www.spth.gob.es/create. Formularul este disponibil in engleza, spaniola, franceza si olandeza.

Fiecare formular este personal, nu este transmisibil si este valabil pentru o singura calatorie.

Astfel ca daca in calatorie se afla o familie cu mai multe persoane, acest formular trebuie completat pentru fiecare membru in parte.

Dupa ce l-ati completat corect, codul QR poate fi uploadat in mobil sau printat pentru a fi aratat (in aeroport la aterizare).

Nu este inca precizat nicaieri ce se intampla cu cei care intra in Spania terestru. Formularul se proceseaza insa si in acest caz.

Ce date trebuie sa furnizate pentru formularul de sanatate publica

Numarul documentului de identitate (pasapor sau carte de identitate)

Numar de telefon

Adresa dvs. permanenta

Informatii despre zbor (trebuie sa alegeti o companie aeriana, numarul zborului si locul pe care il aveti + data sosirii).

Informatii despre sederea dvs. in Spania

Adresa de email

Formularul poate fi completat oricand de la momentul in care aveti detaliile zborului.

In ceea ce priveste adresa de sedere, numai orasul si comunitatea autonoma sunt obligatorii pentru obtinerea codului QR.

Desigur, este important sa nu calatoriti daca aveti simptome de COVID-19 sau ati fost in contact cu un caz pozitiv in ultimele 14 zile.

Formularul pentru Marea Britanie

Inainte de a calatori in Regatul Unite al Marii Britanii, cu 48 de ore inainte, trebuie sa completati un formular care sa contina date despre calatorie si datele de contact.

Cand ajungeti la granita, trebuie sa aratati acest formular, fie listat, fie in format digital, pe telefon, conform gov.uk

Guvernul britanic va folosi aceste date pentru a va contacta in cazul in care aveti sau ati calatorit cu cineva care avea simptome de coronavirus si pentru a verifica daca va auto-izolati in primele 14 zile dupa sosirea in Marea Britanie.

Daca mergi impreuna cu alte persoane

Tu si persoanele cu care calatoriti trebuie sa completati un formular separat.

Daca calatoresti cu cineva sub 18 ani, nu are nevoie de formularul propriu daca:

Va ajunge si va pleca impreuna cu dumneavoastra

Va ramane la aceeasi adresa din Marea Britanie

Adaugati datele persoanei respective in formularul dumneavoastra.

Daca veti intra in Marea Britanie de mai multe ori in 48 de ore

Puteti include mai multe calatorii in formularul dvs. daca veti intra in Marea Britanie mai mult de o data in 48 de ore, de exemplu, daca sunteti transportator sau membru al echipajului mijlocului de transport.

Cine nu are nevoie sa completeze formularul

Nu trebuie sa completati formularul daca calatoriti din unul dintre urmatoarele locuri si ati fost acolo timp de 14 zile sau mai mult:

Irlanda

Insulele Channel

Insula Man

Sunt scutiti, de asemenea, membrii misiunilor diplomatice si posturilor consulare din Marea Britanie, ofiteri, servitori sau reprezentanti ai organizatiilor internationale, reprezentanti la o conferinta internationala sau din Marea Britanie au acordat privilegii si imunitati, precum si familiile sau persoanele lor dependente.

Ce date trebuie sa furnizati in formularul pentru Marea Britanie

detaliile de pe pasaport

numele companiei aeriene, de tren sau de feribot cu care calatoriti

numele companiei care organizeaza grupul turistic - daca mergeti cu un grup turistic

referinta de rezervare

numele aeroportului, portului sau statiei in care veti ajunge

data la care vei ajunge

numarul de zbor, tren, autobuz sau feribot

adresa la care veti sta in primele 14 zile in Marea Britanie

detalii despre cineva care poate fi contactat daca va imbolnaviti in timp ce sunteti in Marea Britanie

Cum calatorim in Grecia

Cei care vor sa mearga in Grecia, cu cel putin 48 de ore inainte de inceperea calatoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul caruia sa poata fi asigurata evidenta electronica a celor care calatoresc in aceasta tara, cu mentiunea ca pana pe data de 5 iulie 2020 este permisa intrarea cu PLF completat la check-in (transport aerian), iar incepand cu data de 6 iulie 2020, pasagerii care sosesc cu avionul trebuie sa aiba PLF completat cu 48 de ore in prealabil.

Dupa completare, solicitantii vor primi pe adresa de e-mail utilizata la completarea formularului un cod unic de confirmare a inregistrarii, care trebuie prezentat autoritatilor de frontiera (in format electronic sau tiparit), in momentul intrarii pe teritoriul elen. Formularul este disponibil in limba engleza la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile si conditiile de calatorie valabile pentru aceasta perioada.

Raman obligatorii masurile generale de preventie (purtarea mastii, dezinfectarea mainilor) si de distantare sociala.

Flacăra Olimpică va fi predată azi organizatorilor francezi
Flacăra Olimpică va fi predată azi organizatorilor francezi
Flacăra Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris va fi predată organizatorilor francezi, vineri, în cadrul unei ceremonii la Atena, înainte de a se îmbarca a doua zi pe Belem, un velier cu trei...
Marea Britanie vrea un sistem de apărare de tipul ”Iron Dome”. Șefii armatei discută modalități de apărare în fața Chinei și Rusiei
Marea Britanie vrea un sistem de apărare de tipul ”Iron Dome”. Șefii armatei discută modalități de apărare în fața Chinei și Rusiei
Oficialii britanici din domeniul apărării discută despre dezvoltarea unui sistem de apărare antirachetă „Iron Dome”, a declarat șeful forțelor armate. Amiralul Sir Tony Radakin, șeful...
#formulare de calatorie, #Spania, #Marea Britanie, #Grecia , #calatorie