Sosele pe care sa mergi macar o data in viata (Galerie foto)

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 08:45
15188 citiri
Sosele pe care sa mergi macar o data in viata (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Se spune ca uneori nu conteaza destinatia, ci drumul pana acolo. In cazul celor mai frumoase sosele din lume, acest moto e valabil 100%.

Fie ca e vorba despre Valea Focului, din Nevada, sau despre Soseaua Atlantica, din Norvegia, sunt sosele care trebuie savurate la maximum, mai ales daca nu esti de-al locului si sansele sunt mici sa poti relua itinerariul. Business Insider a alcatuit o lista cu sosele in cazul carora nu destinatia e importanta, ci drumul in sine.

Provocari pentru soferi: Cele mai complexe drumuri din lume (Galerie foto)

Valea Focului, asa dupa cum sugereaza si numele, e o sosea din Nevada, unde pe stanga si pe dreapta totul e rosu. Pe langa culoarea caracteristica, formatiunile printre care se croieste drumul reflecta soarele, astfel ca nuanta devine si mai intensa, spectaculoasa.

Soseaua Atlantica, din Norvegia, se desfasoara pe sapte poduri. Nu e de mirare ca privelistea este unica, inspre ocean. Nu de putine ori se pot vedea balene si foci.

Daca ajungi in Rohtang, India, pregateste-te sa admiri ghetari, piscuri maiestuoase si ape ce siroiesc printre munti. Ai grija, insa, zona e cunoscuta si pentru alunecarile de teren masive!

Soseaua Interstatala 70, care trece prin Utah, merita vazuta mai ales iarna. Tot atunci este, insa, si extrem de periculoasa.

Soseaua Milford, din Noua Zeelanda, trece, pe o distanta de peste 230 de kilometri, printr-un parc national aflat chiar in Alpi. Nu departe se afla Milford Sound, unul dintre locurile in care s-a filmat trilogia "Stapanul Inelelor".

In Franta se afla cea mai inalta sosea asfaltata din Alpi. Aceasta e deschisa doar vara si a fost folosita de mai multe ori in timpul Turului Frantei.

Soseaua Yungas, din Bolivia, ofera o priveliste de neegalat, insa este unanim recunoscuta ca fiind cea mai periculoasa din lume. Se circula si pe o singura banda, iar curbele sunt foarte stranse, stancile cad in permanenta, iar lipsa de vizibilitate este o provocare si pentru cei mai experimentati soferi.

Autostrada Hana, din Hawaii, serpuieste pe langa coasta Maui, constand in 620 de curbe stranse si 59 de poduri. Pe langa ocean, pot fi admirate cascade si paduri ce par de la inceputul Pamantului.

Ruta 40 din Argentina se intinde pe apoape 5.000 de kilometri, de la granita nordica a Argentinei pana la cea sudica. Traverseaza 18 rauri si trece prin 20 de parcuri nationale, asa ca este o destinatie in sine.

Esti imbatabil pe patru roti? Cele mai periculoase sosele ale lumii (Galerie foto)

Soseaua Trollstigen, din Norvegia, este un drum dificil, insa recompensa e pe masura. Indata ce ajungi in varf vezi cascada Stigfossen, inalta de 320 de metri.

In Florida exista o autostrada ce consta in 42 de poduri, ce se intinde pe aproape 200 de kilometri. Ce aflati in masina pe un astfel de drum par ca merg pe luciul apei. Impresionant este mai ales la rasarit si apus.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#cele mai spectaculoase sosele, #sosele pitoresti poze, #drumuri spectaculoase, #sosele unice lume poze , #atractii