Si-au lasat joburile in publicitate pentru a calatori in jurul lumii - acum spala toalete

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:506802 citiri
Si-au lasat joburile in publicitate pentru a calatori in jurul lumii - acum spala toalete
Foto: Instagram/howfarfromhome

Povesti de succes ale unor oameni care si-au lasat joburile pentru a calatori in jurul lumii au tot aparut prin presa. Ai spune ca dupa ce ai devenit somer, dar calator, e totul numai lapte si miere. Lucrurile nu stau intotdeauna asa.

Stevo Dirnberger si Chanel Cartell au renuntat pentru un an la locurile lor de munca pentru a face inconjurul lumii. Curand, insa, au inceput sa inteleaga la ce s-au inhamat, relateaza Business Insider.

O astfel de calatorie nu presupune doar vizite in locuri pitoresti, apusuri romantice sau vacanta non-stop. Pentru a putea merge mai departe, cei doi isi iau joburi temporare. Cel mai adesea sunt angajati sa spele toalete, sa curete geamuri sau sa taie lemne.

Au renuntat la serviciu inainte de 40 de ani si calatoresc in jurul lumii

Pana acum, cei doi au spalat 135 de toalete, au imprastiat 250 de kilograme de ingrasamant (balega de vaca), au facut 57 de paturi si cate si mai cate. Cei doi au intrat in programul Workaway, care presupune sa plateasca prin munca mancarea primita.

Oriunde ar merge pare sa fie nevoie de munca bratelor lor. Si chiar cu toata munca fizica, cei doi nu sunt in cea mai buna forma si nici nu au parte de cele mai proaspete legume la masa, spun ei. Cel mai des mananca biscuiti cu gem si dorm cate cinci ore pe noapte.

Autobuzul nici nu face parte din bugetul lor, oricum putin cuprinzator.

Totusi, in ciuda neajunsurilor, cei doi sustin ca nimic nu te invata mai multe despre umilinta, viata si importanta de a trai zi de zi ca si cum ar fi ultima decat sa speli toalete in Africa de Sud.