Sfaturi esentiale daca mergi cu masina la mare

Advertorial
Miercuri, 21 August 2019, ora 13:22
19081 citiri
Sfaturi esentiale daca mergi cu masina la mare
Foto: ritzybee.typepad.com

Principala problema in momentul in care facem planul sa plecam la mare este cu ce mijloc de transport vom ajunge la destinatie. Optam pentru numeroasele ore petrecute in tren sau apelam la confortul masinii si la un drum mai placut, in care sa ne putem bucura de peisaje?

In cazul in care vrei sa mergi cu masina la mare, ar fi ideal sa iti iei cateva masuri de precautie si sa tii cont de anumite aspecte.

Ti-am pregatit o lista cu cele mai importante cinci aspecte de care sa tii cont cand mergi cu masina la mare:

Pleaca intotdeauna cu plinul facut!

Evita situatiile neplacute in care constati ca ai ramas fara comnbustibil, iar urmatoarea benzinarie este la o distanta destul de mare.

Poti calcula in mare consumul de combustibil pe care il vei avea si, pe langa asta, masina iti va indica lipsa de combustibil din timp.

De asemenea, incearca sa nu golesti de tot rezervorul pentru ca masina sa nu aiba timp sa iti aprinda beculetul de la combustibil.

Protejeaza-ti masina, chiar si de prieteni

Daca iti iubesti masina si esti dispus sa o iei cu tine la drum lung, chiar si daca faci cinci ore pana la mare, ia cateva masuri de precautie si pregateste-o de drum.

Daca ai in masina covorase din material textil, schimba-le cu unele din vinil sau din cauciuc.

La drum lung prietenii pot consuma lichide, care se curata mult mai usor de pe covorasele din cauciuc sau vinil. Cumpara-ti unele in cazul in care nu ai si apeleaza la un set de protectie praguri auto.

In acest fel vei fi sigur ca masina ta se va pastra curata, atat cat de poate.

Scoate din masina tot ce este inutil

Cand mergi la mare cu masina trebuie sa te asiguri ca ai suficient spatiu pentru bagaje, indiferent de numarul pasagerilor.

Daca ai diverse lucruri prin portbagaj sau pe bancheta din spate, scoate-le si pastreaza doar ceea ce ai nevoie.

Cu cat sunt mai putine lucruri in masina, cu atat mai simplu va fi sa aranjezi bagajele si aiba toate loc. In plus, de ce ai cara dupa tine lucuri inutile?

Nu uita roata de rezerva!

Asa cum este normal, trebuie sa te asiguri ca ai in masina o roata de rezerva, mai ales ca nu stii niciodata cand ai nevoie de ea.

Indiferent de distanta pana la mare, roata de rezerva nu trebuie sa lipseasca, la fel si celelalte piese de care ai nevoie pentru a schimba roata.

Asigura-te ca ai platit rovienieta

Aceasta este necesara pentru a putea circula pe drumurile nationale si cu siguranta drumul pana la mare se incadreaza la aceasta categorie. Aceasta se poate achita online, prin telefon sau poate fi achizitionata din oficiile postale si anumite benzinarii.

Exista rovienieta cu valabilitate de la o zi pana la un an, iar pretul acesteia difera in functie de perioada sa de valabilitate.

Tariful minim pentru rovinieta incepe de la 3 euro si poate trece de o suta de euro, in functie de masina si de perioada de valabilitate. Altfel, risti o amenda serioasa.

Plimbarile la mare cu masina iti ofera un plus de confort, linistea sau muzica pe care ti le doresti.

Insa, ca totul sa fie in regula, trebuie sa planuiesti bine plecarea si sa te asiguri ca totul este in regula cand pornesti la drum.

Evenimente neplacute pot aparea oricand, insa daca esti pregatit cu tot ceea ce trebuie, iti poti vedea linistit de vacanta, fara sa te stresezi prea tare.

Daca ai pregatit totul din lista de mai sus, urca in masina! Vacanta placuta!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#vacanta masina , #vacante