Vacante la schi cu pret de chilipir in Bulgaria. Ce oferte au lansat vecinii din sud odata cu redeschiderea granitelor pentru romani

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 00:02
9941 citiri
Vacante la schi cu pret de chilipir in Bulgaria. Ce oferte au lansat vecinii din sud odata cu redeschiderea granitelor pentru romani
Foto: Pixabay.com

Romanii au luat deja cu asalt statiunile de schi ale vecinilor de la sud. Inca de luni, 4 ianuarie, turoperatorii au fost aglomerati cu comenzi, iar ofertele sunt pe masura.

Astfel, potrivit agentiilor de turism chestionate de Ziare.com, ofertele sunt cu pana la 30% mai ieftine decat anul trecut, tocmai pentru ca, pana acum, hotelurile bulgarilor au stat aproape goale.

"Deja au aparut rezervari de pe 4 ianuarie, chiar in ziua in care s-a dat drumul circulatiei intre Bulgaria si Romania, la cateva ore dupa anunt. Primele rezervari au fost facute chiar pentru weekendul care vine. De asemenea, se fac rezervari pentru vacanta scolara a copiilor. Intre 15 si 30 ianuarie este o perioada in care sunt tarife bune, fiind extrasezon pentru munte. De exemplu, unul dintre hotelurile de top din Bansko, de 4 stele, cu spa si piscina interioara, transfer gratuit catre partie, costa 30 de euro de persoana pe noapte, cu demipensiune", ne-a declarat Sebastian Constantinescu, director general al unei agentii de turism.

Pentru 5 nopti de cazare, un cuplu va plati maxim 400 de euro pe camera, cu demipensiune, la un hotel foarte bun de 4 stele. Pentru aceeasi perioada de sedere, dar doar cu mic dejun, pentru o camera se va plati de la 250 de euro in sus, tot in luna ianuarie.

"Au inceput si rezervarile de early booking pentru Bulgaria, chiar daca nu la nivelul anului precedent, inca de la finalul anului trecut, in special pentru hotelurile cunoscute, de calitate, care de obicei raman pe stop sales. Asteptarile noastre sunt pentru un sezon bun si cu siguranta ca hotelurile bune vor fi rezervate repede, asa cum s-a intamplat si in august, anul trecut, in pofida pandemiei", a mai spus Constantinescu.

Preturi cu 25-30% mai mici decat anul trecut

Pe de alta parte, Lucian Badircea, proprietarul unei alte agentii de turism afirma ca in aceasta perioada a avut si turisti care si-au asumat intrarea in carantina si au mers de

Revelion in Bulgaria, dar au avut noroc ca s-au intors chiar ieri, cand deja carantinarea nu mai era valabila.

In schimb, acesta recomanda statiunea Pamporovo, unde sa gaseste cel mai curat aer din regiune. In Pamporovo, spre exemplu, in general, o camera la un hotel de 4 stele, vine cu un pret cuprins 45-50 euro/ pers/ 2 nopti, pret in care sunt incluse mai multe servicii printre care si doua mese.

"In ianuarie, ofertele pentru anul acesta sunt cu 25-30% mai mici decat cele de anul trecut pentru ca hotelurile au stat mai mult goale, iar acum sunt dornici sa atraga cat mai multi turisti din Romania. Ce-i drept, ma astept ca pana la finele acestei luni, cererea de oferte sa fie undeva la 50% fata de ianuarie 2020", a afirmat Lucian Badircea.

Deschiderea granitelor impulsioneaza early booking-ul

Consultantul in turism Traian Badulescu este de parere ca deschiderea circulatiei intre Romania si Bulgaria era de asteptat sa se intample in luna ianuarie, tinand cont de scaderea numarului de infectari pe teritoriul ambelor tari.

"In sezonul de iarna ramas, turistii romani vor efectua rezervari in special pentru statiunile montane din tara vecina - Bansko, Borovets si Pamporovo. De asemenea, deschiderea Bulgariei va impulsiona rezervarile tip early booking. Si nu in ultimul rand, vor veni si turisti Bulgari in Romania, printre preferintele acestora numarandu-se Bucurestiul, Sinaia, Brasov, Delta Dunarii si Transilvania in general", spune Badulescu.

El recomanda, turistilor sa fie precauti si sa respecte masurile de siguranta. Pandemia nu a trecut, vaccinarea de-abia a inceput si ne aflam in fata unor noi valuri, cu un virus care a suferit mutatii.

"Atat turistii, cat si agentiile de turism si reprezentantii structurilor de cazare au invatat sa supravietuiasca, totusi, intr-un regim de criza si de presiune permanenta. Daca anul trecut ne-a luat prin surprindere, in acest an suntem cu totii mai pregatiti pentru neprevazut. Turistii stiu ca daca se inchide o destinatie pot avea parte de reprogramari, rerutari sau returnari ale banilor, dupa situatie", a mai afirmat consultantul in turism.

Ce preturi veti gasi la hoteluri in 2021 si cat de inghesuiti veti sta in vacanta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacanta in bulgaria, #vacanta la schi bulgaria, #vacanta la schi 2021, #oferte bulgaria 2021 , #stiri vacanta