Rute pentru senzatii extreme pe patru roti (Galerie foto)

Vineri, 01 Martie 2013, ora 19:41
3303 citiri
Rute pentru senzatii extreme pe patru roti (Galerie foto)

Daca esti adeptul vacantelor facute in masina, iar prin vinele tale curge adrenalina, exista cateva rute pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Una leaga Pakistanul de China, o alta taie o parte din pustiul australian, o alta presupune sa ajungi in Bolivia, penultima te duce in India, iar cel din urma itinerariu presupune sa treci prin Algeria, Niger si Nigeria.

O astfel de sosea, care garanteaza ca pulsul iti va urca, este Karakoram, ce leaga Pakistanul de China, conform BBC. Candva parte din faimosul Drum al Matasii, in prezent Karakoram este drumul international pavat aflat la cea mai mare altitudine din lume.

Cei 1.200 de kilometri, cat masoara din Abbottabad, Pakistan, pana in Kashgar, China, te vor purta printr-o zona montana brutal de frumoasa. Totusi, tine mainile pe volan si nu uita ca multi au murit lasandu-se furati de peisaj.

Ruta numita Canning Stock, din Australia, trece prin vestul acestui continent. Cat vei rula pe aceasta sosea vei vedea in fata ochilor doar nisip rosu. Vei fi iertat daca te simti ca un explorator. De-a lungul acestei sosele de 1.820 de kilometri, vei putea admira pietre desenate de primii oameni, in urma cu mii de ani.

Soseaua Mortii, din Bolivia, nu este numita asa degeaba. Cei 80 de kilometri de la La Paz pana in regiunea Yungas presupun o coborare de-a dreptul terifianta. Soseaua este de notorietate pentru accidentele ce au loc aici, in ciuda modernizarilor facute in 2007, insa chiar si asa e populara printre turisti.

Soseaua Manali-Leh din India trece prin zone unde crestele muntilor sunt albe, dar si prin campii aride, situate la mare altitudine. Masoara 490 de kilometri, intinzandu-se din Himachal Pradesh pana in Ladakh. Este una dintre cele mai pitoresti din India. Diferentele de altitudine de-a lungul ei sunt notabile si nu putine sunt momentele cand fiori reci vor inflori pe sira spinarii.

Trans-Sahara, care trece prin Algeria, Niger si Nigeria, este aventura suprema cand e vorba de drumetii motorizate prin desert. E un drum mamut, care te poarta pret de 4.500 de kilometri, care-i atrage atat pe cei curajosi, cat si pe cei putin inconstienti. Pana la finele itinerariului isi ispasesc insa pacatele.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sosele spectaculoase imagini, #rute spectaculoase lume poze, #sosele periculoase lume poze , #atractii