Romanii duc last minute-ul la absurd. Cum le-a schimbat pandemia "comportamentul de vacanta"

Autor: Paul Barbu - Redactor
Duminica, 16 August 2020, ora 00:01
19578 citiri
Romanii duc last minute-ul la absurd. Cum le-a schimbat pandemia "comportamentul de vacanta"
Foto: Pixabay.com

Last minute-ul pentru vacantele romanilor a ajuns la propriu "de ultim moment", dupa cum au povestit directorii de agentii chestionati de Ziare.com. Turistii si-au schimbat comportamentul, astfel ca, daca pana in pandemie rezervau vacanta cu cateva luni inainte, acum au ajuns sa-si faca rezervarile chiar in timp ce se afla in drum spre mare.

"Noi avem foarte multi turisti, unii dintre ei care pleaca de pe Transfagarasan, pleaca de pe munte si-si fac rezervari la agentul de turism de acasa, direct in Bulgaria. In cazul nostru, 80% dintre cazuri sunt rezervari de pe o zi pe alta sau la nivel de cateva ore", a declarat pentru Ziare.com, Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

Daca anul trecut astfel de rezervari erau undeva la 10-20%, acum, 80-90% sunt numai asa.

"Oamenii asteapta pana in ultimul moment sa vada situatia epidemiologica din tara si din Bulgaria, isi aduna informatiile pe care le pot obtine de peste tot si numai in momentul in care au ei siguranta ca nu se lovesc de un test COVID, izolare cand se intorc in tara sau alte restrictii de genul acesta, atunci ne suna, cumpara si pleaca", sustine Badircea.

Directorul spune ca a avut peste 1.500 de astfel de rezervari facute de pe o zi pe alta sau in aceeasi zi in ultimele trei saptamani.

"Avem turisti istorici, care asa fac. Ne suna si vor sa si plece. Sunt turistii nostri fideli, care au incredere in propunerile pe care le facem si, mai ales, au incredere ca-i putem ajuta cat ei sunt pe drum", spune directorul.

"Vin cu bagajele in agentie si cer rezervare"

Pe de alta parte, directorul Travel Planner spune ca a avut turisti care veneau la agentie spunand ca pleaca in vacanta si ca au nevoie de cazare. "Pana la finele lunii iulie, a fost o perioada cand turistii veneau direct cu bagajele la agentie. In prezent, dupa weekendul de Sf. Maria, hotelurile au multe locuri libere, dar situatia este foarte dinamica. Le recomand celor care vor sa-si faca rezervarile sa le faca macar cu o saptamana inainte", adauga Sebastian Constantinescu.

Potrivit acestuia, ca o noutate, fata de prima parte a pandemiei, turistii romani au inceput sa mearga si in sudul litoralului bulgaresc, unde sunt resorturi mari, de calitate ridicata.

"Ne asteptam in general ca aceasta crestere mare sa continue pana in septembrie", subliniaza Sebastian Constantinescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#comportament de vacanta last minute bulgaria, #vacante in bulgaria , #vacante