Revelion ca-n comunism prognozat de specialisti: "O sa stam acasa depresivi, cu piftia-n fata, uitandu-ne la TVR"

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 04:25
8792 citiri
Revelion ca-n comunism prognozat de specialisti: "O sa stam acasa depresivi, cu piftia-n fata, uitandu-ne la TVR"
Foto: Pixabay.com

Dupa ziua de ieri, cand Bulgaria inca mai reprezenta o optiune de vacanta pentru romanii care voiau sa petreaca Revelionul fara restrictii, astazi mai toate optiunile de sarbatori au devenit extrem de limitate.

Bulgaria si Ungaria au fost puse pe lista galbena a tarilor din care, daca se intorc, romanii vor trebui sa stea 14 zile in carantina. "Aceeasi veste proasta este si pentru romanii care veneau in numar foarte mare din Spania, Italia, Franta si Marea Britanie. Din pacate, cu totii veneau si lasau si o parte din bani in turismul romanesc. In 2020 nu se va mai intampla acest lucru", a declarat consultantul in turism Traian Badulescu.

Potrivit lui, optiunile s-au limitat atat de mult incat, daca am dori sa petrecem Revelionul in alta tara, nu am avea la dispozitie decat calatoria cu avionul pana in Turcia, Grecia sau Egipt.

Interzis cu papornita in Egipt

"Romanii nu vor pleca atat de departe si din ratiuni economice, dar mai ales din cauza obiceiurilor pe care le aveau cand plecau cu masinile personale. Unii dintre ei obisnuiau sa isi mai ia de acasa si de-ale gurii traditionale, la hotel, pentru a "simti" sarbatoarea. Or in avion nu o sa fie primiti cu petul de vin sau tuiculita aia buna de 50-60 de grade si cu carnati sau caltabos", a mai spus Traian Badulescu.

In schimb, spune ca Revelionul acesta va fi primul pe care-l vom petrece ca-n Epoca de Aur.

"Acum, ca aproape ca nu mai avem unde sa plecam, din cauza restrictiilor pe care ni le-au impus autoritatile, vom ajunge sa petrecem primul Revelion ca-n comunism. O sa stam, sa revenim la traditiile de altadata. Parintii vor face mancarea in casa, nu o vor mai cumpara, cel putin cozonacii, muzica nu va rasuna din fiecare apartament sau curte de teama politiei care va veni in control. De Revelion, vom sta depresivi in jurul mesei, parintii si copii, cu piftia-n fata si o sa ne uitam la TVR. In peisajul asta alb-negru ca tv-ul de alta data, mai lipsesc de pe micul ecran un Dem Radulescu, un Puiu Calinescu, un Toma Caragiu, un Marius Teicu si o Stela Popescu si am fi inapoi in timp cu vreo 50 de ani", a mai declarat Badulescu.

Nepotii vor veni cu colindul daca avem semnal la tableta

Acesta spune ca nici traditiile nu se vor putea desfasura asa ca-n anii trecuti. "Nu vor mai veni copiii cu colindul. Poate doar sa-i ascultam pe tableta sau la laptop si sa le trimitem cadourile prin colet sau sa le transferam bani prin internet banking. Va fi un final de an tacut, fara prea multa emotie pozitiva, in schimb, incarcat de frustrare", a spus acesta.

Consultantul spune ca, in tot acest peisaj trist, inca nu a luat in calcul restrictiile suplimentare pe care statul le va impune in luna decembrie. "Practic, tot ce tine de turism si traditie va disparea aproape complet in 2020. Cred ca Revelionul sau sarbatoarea adevarata va fi peste cativa ani, cand poate vom reusi sa scapam de acest virus care a intors pe dos o planeta intreaga", a mai afirmat Badulescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#revelion ca n comunism, #revelion cu restrictii, #revelion fara traditii , #vacante