Republica Moldova, in topul celor mai nevizitate tari (Galerie foto)

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 23:43
12180 citiri
Republica Moldova, in topul celor mai nevizitate tari (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

In timp ce Franta, SUA, Spania, China si Italia sunt cele mai vizitate cinci tari din lume, cu zeci de milioane de turisti, alte tari, care au si ele peisaje incredibile, sunt lasate pe dinafara circuitului turistic mondial.

Pentru unele, cum sunt insula Palau in vestul Pacificului, sau Niue in Pacificul de Sud, geografia este marea bariera, insa pentru alte destinatii nu e clar de ce sunt evitate de turisti, arata Daily Mail.

Iata cele mai nevizitate 10 destinatii turistice din lume, asa cum apar intr-un top realizat ONU, pe baza datelor oficiale privind sosirile turistilor.

10. Arhipelagul Palau. Vizitat in 2013 de doar 105.000 de turisti, aceasta mica natiune cu doar 21.000 de locuitori se intinde pe 250 de insule in Pacificul de Vest. Ca sa ajungi in aceste insule exotice, e nevoie sa iei un avion din Seul, Taipei sau Guam.

9. Moldova. Vizitata de doar 96.000 de turisti in 2013, tara si-a obtinut independenta in 1990, odata cu destramarea Uniunii Sovietice. Cu peisaje curate, dar nu spectaculoase, se poate lauda cu o istorie interesanta, manastiri in stanca si o industrie viticola puternica.

8. Timorul de Est, cu doar 78.000 de vizitatori, este o natiune trecuta prin vremuri politice tulburi, insa peisajele sale pitoresti inca nu au suferit sub tavalugul turistilor. Soarele, marea si nisipul sunt ofertele Timorului, care si-a obtinut independenta fata de Indonezia in 2012.

7. Insula Dominica. Nicio legatura cu Republica Dominicana! In 2013, acest paradis din Caraibe a avut 78.000 de turisti, care au venit pentru izvoarele sulfuroase si bogata fauna submarina. E greu insa de ajuns in Dominica, intrucat nu exista zboruri directe.

6. St. Vincent si Grenada. Arhipelagul, compus din 31 de insule, are o populatie comasata doar pe insula St. Vincent. Pe langa banane, turismul este a doua cea mai mare sursa de bani a insulei, iar autoritatile incearca sa se lupte cu arhipelaguri vecine: Saint Lucia si Barbados. Doar 72.000 de turisti au sosit aici in 2013.

5. Anguilla, o alta insula din Caraibe, apartine Marii Britanii si a avut doar 69.000 de turisti, care s-au bucurat de plajele sale frumoase.

4. Liechtenstein, o tara mica, ascunsa intre Elvetia si Austria, este tara cu al saselea cel mai mare venit pe cap de locuitor din lume. Acest principat cu populatie vorbitoare de germana este asezat in Alpi si beneficiaza de frumusetea acestora. Doar 60.000 de turisti si-au dorit sa vada aceasta frumusete in 2013.

3. Insula Niue, vizitata doar de 7.000 de turisti in 2013, se gaseste intre Samoa, Tonga si Noua Zeelanda, si a avut si vremuri mai bune. Din cauza izolarii insa populatia a plecat si doar 1400 de oameni mai locuiesc acum aici. 20% din teritoriul insulei este rezervatie naturala.

2. Insula Montserrat, din Antilele mici, candva un loc foarte popular pentru vacante, ocupa locul secund al podiumului din cauza dezastrului natural din 1995, cand vulcanul Soufriere a erupt. Plajele sale frumoase au ramas, dar au fost vizitate doar de 7000 de turisti in 2013.

1. Arhipelagul Kiribati pare sa fie cel mai nepopular loc din lume, fiind vizitat anul trecut doar de 6000 de turisti. Cei 33 de atoli, cu lagunele lor superbe, acopera 1,3 milioane de mile patrate in Pacific. Vizitatorii pot vedea si urmele unor batalii teribile care s-au dat aici intre americani si japonezi in Al Doilea Razboi Mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Moldova top tari nevizitate, #Moldova tara fara turisti, #Moldova top tari turisti , #obiective turistice