Religie la superlativ - Cele mai impunatoare statui ale divinitatii (Galerie foto)

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 20:30
8021 citiri
Religie la superlativ - Cele mai impunatoare statui ale divinitatii (Galerie foto)
Foto: CNN

Indiferent daca esti sau nu religios, cand treci pe langa o statuie imensa, ce reprezinta divinitatea, n-ai cum sa nu simti macar un fior.

Fie ca e vorba despre o statuie a unei culturi apuse sau de una moderna, exemple de statui impresionante nu sunt putine in lume. Nu trebuie sa fii religios pentru a fi impresionat de acestea, fiind adevarate opere de arta, remarca CNN.

Un astfel de exemplu, poate cel mai cunoscut, este Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro. Inalta de 30 de metri si cantarind 635 de tone, statuia, construita intre 1922 si 1931, desi conceputul exista din 1850, este lovita de fulgere, in medie, de 12 ori pe vara.

O alta statuie, de data aceasta ascunsa in adancuri, il reprezinta tot pe Iisus si se afla in Key Largo, Florida. Creatia artistului italian Guido Galletti este vizibila doar scafandrilor. Masoara 2,6 metri, cantareste 260 de kilograme, este construita din bronz si fixata pe un piedestal de beton de 9 tone.

A fost "lansata la apa" in 1965 si fixata la sapte metri sub suprafata acesteia.

Buddha Dordenma, aflata in Thimphu, Bhutan, nu este inca terminata. Cand va fi insa finalizata, statuia din aur si bronz va fi una dintre cele mai inalte reprezentari ale lui Buddha, ajungand la 51 de metri. In interiorul sau se afla 125.000 de statui cu Buddha mai mici si o sala de meditatie.

Desi termenul de executie era 2010, se spera ca anul viitor sa fie in sfarsit gata. Pana atunci se vor fi cheltuit 47 de milioane de dolari.

Cristo de la Concordia, aflat in Cochabamba, Bolivia, este a doua cea mai inalta statuie a lui Iisus din lume, avand 33 de metri, cate un metru pentru fiecare an din viata Mantuitorului.

Duminica, vizitatorii pot urca pe puntile de observatie aflate pe mainile statuii, pentru o panorama impresionanta.

A doua cea mai inalta statuie a lui Buddha din lume si una dintre cele mai impunatoare din lume, la cei 116 metri ai sai, se afla in Myanmar. Statuia numara 32 de etaje, din care 12 infatiseaza reprezentari inspaimantatoare ale iadului.

Inceputa in 1996, statuia a fost terminata abia in 2008.

In China, in Muntele Emei, provincia Sichuan, exista un Buddha imens, cioplit in piatra, aflat in patrimoniul UNESCO. Inalt de 71 de metri, Buddha a fost cioplit aici in urma cu 1.200 ani, in timpul dinastiei Tang.

Se crede ca masiva reprezentare a divinitatii potoleste apele raurilor Minjiang, Dadu si Qingyi, statuia aflandu-se la confluenta lor.

Cea mai inalta reprezentatie a unei zeitati hinduse se afla in Malaezia, fiind vorba despre o statuie de 42 de metri.

A fost nevoie de trei ani pentru a fi construita si de 300 de litri de vopsea aurita pentru a fi acoperita. 15 sculptori priceputi au lucrat la ea, ingloband 250 de tone de otel si 1.550 de metri cubici de beton. A fost prezentata marelui public in cadrul unui festival anual, Thaipusam, in 2006.

Cea de-a doua cea mai mare reprezentare a lui Buddha sezand, in bronz si aflata afara, e in Hong Kong. A fost nevoie de 12 ani pentru ca Tian Tan Buddha sa fie finalizat.

Statuia se afla langa manastirea Po Lin, despre care se crede ca este exact in centrul teritoriului buddhist. Masoara 34 de metri in inaltime si cantareste 250 de tone, putand fi vazuta chiar si din Macau. Iar daca nu este vazuta, credinciosii stiu in ce directie sa mearga pentru ca un clopot enorm bate la fiecare sapte minute.

Sub statuie se afla trei etaje, unde se crede ca sunt ramasitele lui Shakyamuni, intelept pe ale carui invataturi se bazeaza buddhismul.

Cele mai ciudate statui de pe planeta (Galerie foto)

In Bangkok se afla o statuie masiva cu Buddha lungit, inalta de 15 metri si lunga de 43. Aflata aproape de Marele Palat din Bangkok, statuia are cele mai bogate ornamente in zona picioarelor.

Vizitatorii sunt invitati sa-si puna o dorinta, in timp ce arunca o moneda in bolurile special instalate. Donatiile sunt folosite de templul Wat Pho.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#statui religioase impresionante, #cea mai inalta statuie Iisus, #cea mai inalta statuie Buddha, #statui divinitate impunatoare poze, #statui divinitate impresionante foto , #obiective turistice