Când se redeschide staţiunea montană Borşa pentru pasionaţii de schi. Facilitățile anunțate de primar

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 14:33
4890 citiri
Când se redeschide staţiunea montană Borşa pentru pasionaţii de schi. Facilitățile anunțate de primar
Pârtia de schi din Stațiunea Borșa FOTO Facebook/ Maramureș

Staţiunea montană Borşa va funcţiona la jumătate din capacitate până la finalizarea lucrărilor la telegondolă şi a celor două pârtii de schi olimpice. Se preconizează să fie redeschisă turiştilor de la 1 decembrie, a declarat primarul Sorin Timiş.

"Încercăm să forţăm puţin lucrurile şi să deschidem pârtiile de schi şi telegondola de la 1 decembrie. Practic, vorbim de o funcţionare în proporţie de 60% a facilităţilor tehnice destinte sportului de iarnă.

Telegondola, instalaţiile de zăpadă artificială sunt funcţionale, iar cele două pârtii olimpice de schi pot fi utilizate în condiţii de siguranţă (...) Şantierul din staţiune se opreşte anul viitor, iar până atunci mai avem de lucrat la drum, mai avem de făcut nivelări de teren, dar şi alte aranjamente care să permită staţiunii renumele de care se bucură, adică o staţiune unde schiul se poate practica în condiţii foarte bune până la topirea zăpezii, târziu spre primăvară", a spus edilul Sorin Timiş.

Cele două pârtii de schi au o lungime de 3 kilometri, respectiv 4 kilometri, iar telegondola poate transporta turiştii pe o distanţă de 2,5 kilometri. La telegondolă, constructorii au efectuat ultimele reglaje şi mai multe probe de transport.

"Pe traseu vor opera 54 de gondole de 8 persoane capacitate, iar timpul de urcare este estimat la aproape 7 minute, în care au fost luate în calcul şi opririle intermediare. Telegondola va deservi cele două pârtii de schi, iar un calcul făcut de specialişti arată că ar putea transporta 1.800 de persoane/oră", a mai spus Sorin Timiş.

Pentru producerea zăpezii artificială destinată celor două pârtii de schi a fost amenajat un lac de acumulare.

"Din lacul de acumulare va fi asigurată apa pentru tunurile de zăpadă, iar dintr-un plin se poate asigura zăpada pe toate pârtiile, operaţiunea durând cam 72 de ore. Pârtia roşie de schi deţine nocturnă şi tunuri fixe de zăpadă. Pe pârtia albastră, unde se mai lucrează, accesul va fi limitat, însă din 2022, pârtia va fi deschisă integral (...) Cele două pârtii de schi au fost calculate să primească între 5.000 şi 7.000 de schiori, capacitate maximă pe sezon", a mai menţionat primarul staţiunii Borşa.

Proiectul de modernizare şi dotare a pârtiilor de schi din staţiunea Borşa, situată în Munţii Rodnei, a fost în sumă de 27 milioane euro, fiind derulat de Ministerul Turismului.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#vacanta, #schi, #partie schi, #statiune, #Borsa , #stiri vacanta