"Promovarea gratarului dauneaza grav agroturismului"

Duminica, 02 Mai 2010, ora 15:18 2196 citiri
Foto: Anca Bundaru/ Ziare.com

Administratorii agropensiunilor din judetele Bistrita si Cluj nu s-au inscris in programul "Vacante la tara" spunand ca asta implica birocratie excesiva, dar si controale excesive de la autoritati, iar pana acum programul nu i-a ajutat sa aiba mai multi turisti.

Acestia au ales sa se promoveze gratis, prin intermediul clientilor, informeaza Evenimentul Zilei.

"Administratorii renunta la promovare pentru a nu fi in prima linie la verificarile Garzii Financiare, a SANEPID-ului. Pentru ca obtinerea avizelor este foarte costisitoare, comparativ cu alte state, in care se poate trai din agroturism, multi prefera sa lucreze la negru", marturiseste Ioana Tamas, reprezentanta ANTREC din Bistrita.

Tot mai multi administratori de pensiuni s-au retras din ANTREC dupa ce si-au dat seama ca numarul turistilor nu a crescut. In prezent doar cativa administratori incearca sa se reorganizeze ca turistii sa poata petrece anul viitor "Vacante la tara" si in agropensiunile din Bistrita.

Si in judetul Cluj doar o singura pensiune, "La Mesteceni", ofera pachete turistice in cadrul programului "Vacanta la tara". Ca si la Bistrita sase administratori care au pensiuni la poarta Apusenilor vor sa ofere pe viitor pachete turistice integrate.

Acestea vor include drumetii in padurile care acopera muntii, la sauna sau calarie si alte activitati care sa ii relaxeze si sa ii binedispuna.

"Speram ca la anul sa avem un program frumos in Muntii Apuseni, cu 6 pensiuni. Pana acum nu le-am putut pune in practica si din cauza infrastructurii", a declarat Ioana Tamas. Din pachet nu vor lipsi nici mancarurile traditionale, mai spune reprezentanta ANTREC, Ioana Tamas.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News