Primăvara se numără călătoriile! Cum alegi scaunul auto pentru copil

Advertorial
Joi, 28 Aprilie 2022, ora 17:20
3428 citiri
Primăvara se numără călătoriile! Cum alegi scaunul auto pentru copil
FOTO: unsplash.com

Primăvara se dă startul călătoriilor în natură și vizitelor la prieteni și oamenii dragi aflați la depărtare. Pentru un drum liniștit, alege un scaun auto de calitate pentru copilul tău. Cumpărarea acestuia este importantă atât pentru confortul și siguranța micuțului, cât și pentru că legislația o impune.

Ca să faci o alegere bună, una care îți va asigura vacanțe și drumuri liniștite, trebuie să ții cont de câteva criterii de selecție.

Ține cont de grupe când alegi scaunul auto pentru copil

Scaunul auto se alege în funcție de vârstă și de dimensiuni, grupându-se astfel în cinci categorii principale:

- grupa 0 este potrivită pentru bebeluși cu vârsta cuprinsă între 0-9 luni și greutatea între 0 - 10 kilograme;

- grupa 0+ este indicată pentru bebeluși cu vârsta cuprinsă între 0 și 12-15 luni și greutatea între 0 - 13 kilograme;

- grupa 1 este potrivită pentru copiii care au între 6 luni și 4 ani și greutatea între 9 - 18 kilograme;

- grupa 2 este indicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani și greutatea între 15 - 25 kilograme;

- grupa 3 este potrivită pentru copiii care au între 6 și 12 ani, cu greutatea cuprinsă între 22 și 36 kilograme.

Sistemul de prindere, un criteriu esențial

În comerț găsești scaune auto pentru copii cu sistem ISOFIX (International Standard Organization Fix) și scaune care se prind cu centura de siguranță. Primul este recomandat de specialiști ca fiind cel mai sigur. Acesta reduce riscul unei instalări greșite, oferă o conexiune sigură și este ușor de folosit.

Sistemul ISOFIX permite scaunului pentru copii să fie montat în autoturism fără să mai fie necesară fixarea cu centura mașinii. De aceea este important ca, înainte să cumperi un astfel de model de scaufixare n, să te asiguri că mașina are instalat acest sistem.

Modul de fixare față de sensul de mers

Alt criteriu care trebuie analizat înainte să achiți scaunul pentru copil este modul de fixare față de sensul de mers. Spre exemplu, există modele care se fixează cu fața la sensul de mers, modele care se prind cu spatele la sensul de mers, dar și modele cu înălțătoare. Ultimele sunt indicate pentru copiii care au între 5 și 12 ani.

Specialiștii recomandă ca, pentru categoria de scaune pentru copiii care au până în 13 kg, să se aleagă modele care se fixează cu spatele la sensul de mers. După aceea se poate monta cu fața la sensul de mers.

Cumpărără modelul potrivit de scaun auto de pe chicco.ro, omologat în conformitate cu regulamentul i-Size.

Materialul textil al scaunului auto pentru copil

Încă o caracteristică la care părinții să fie atenți este materialul din care este confecționat scaunul auto pentru copil. Acesta trebuie să se desfacă ușor, să se curețe repede și să fie confortabil pentru cel mic. Asigură-te că nu există nicio zonă care l-ar putea deranja la un drum lung.

Alte caracteristici care trebuie verificate sunt ajustabilitatea pe înălțime, spațiul pentru picioare, protecția împotriva impactului lateral și poziția de somn reglabilă.

Nu îți face griji în privința faptului că nu vei găsi un scaun auto potrivit fiindcă există o varietate de modele concepute astfel încât să se adapteze ritmului de creștere al copilului.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #scaun auto , #stiri vacanta