Se anunta aglomeratie de Revelion pe Valea Prahovei. Gradul de ocupare al unitatilor de cazare este de 80 - 90%

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 16:38
3011 citiri
Se anunta aglomeratie de Revelion pe Valea Prahovei. Gradul de ocupare al unitatilor de cazare este de 80 - 90%

Prahova ramane in topul preferintelor pentru vacanta de iarna, iar pentru Revelion se anunta un grad de ocupare de 80-90% in zona montana a judetului, anunta luni, pe pagina de Facebook, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT).

"Turistii raman fideli judetului Prahova pentru sarbatorile de iarna, aspect reflectat in gradele destul de mari de ocupare, cat si in rezervarile care se fac pentru aceasta perioada in contextul actual. Numarul mare de partii cat si masurile de protectie luate de operatorii din turism transforma Prahova in destinatia ideala pentru o vacanta de Craciun si Revelion. Hotelierii ofera pachete bogate pentru sarbatori (...) cu respectarea masurilor de siguranta, facand orice vacanta petrecuta in Prahova sa se transforme intr-o amintire placuta", afirma presedintele ADPT Prahova, Adrian Voican.

In vacanta de Craciun, peste jumatate dintre spatiile de cazare din zona montana a judetului Prahova au fost ocupate.

"Atat pe Valea Prahovei cat si in Campina, gradul de ocupare a fost destul de mare in contextul actual al pandemiei si temerilor pe care le au turistii pentru a se deplasa intr-o astfel de situatie. In Sinaia si Azuga unitatile de cazare au avut un grad de ocupare de 60-80%, in timp ce in Busteni si Campina gradul de ocupare a fost in jur de 60%. In Ajun de Craciun au fost si multe anulari, dar si multe rezervari Last Minute. Craciunul a reprezentat un prilej bun pentru turisti sa se distreze in Prahova pe partii, fiind deschise si pregatite pentru iubitorii sporturilor de iarna partiile din Sinaia si Azuga", sustine APDT Prahova.

Conform sursei citate, turistii au platit cu 30-40% mai putin decat anul trecut.

"De exemplu, au platit in Sinaia, in medie, intre 2.600 lei si 2.900 lei/camera pentru 3 nopti de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun, program pentru Mos Craciun, cina/dejun traditional si muzica live si alte surprize, in timp ce pentru o cazare intr-o unitate de 3 stele au platit intre 1.850 si 2.500 lei / camera pentru 4 nopti de cazare cu mic dejun, cina/dejun traditional cu muzica live pe 25 si 26 decembrie si obiceiuri traditionale", precizeaza APDT Prahova.

Asociatia mai anunta ca, in aceasta perioada, gradul de ocupare mediu este de 40%, fiind influentat foarte mult de vremea capricioasa.

"Stratul de zapada este de 80-100 cm la Sinaia. Pentru Revelion se anunta grad de ocupare de 80-90% in zona montana a judetului Prahova, iar in Campina un grad de ocupare de 60%. Lucrurile pot evolua conform comportamentul pe care l-au avut turisti pentru sarbatorile de Craciun. Tarifele pe care turistii le vor achita pentru Revelionul petrecut in Prahova sunt de 4.600 lei/camera pentru 4 nopti de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cina festiva cu muzica live ambientala, brunch etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa in jur de 2.800 lei/camera pentru 4 nopti de cazare, cu mic dejun inclus, 2 cine si muzica live ambientala", se mai arata in postare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
O turistă care era cazată în staţiunea Sinaia a fost dată dispărută, în noaptea de joi spre vineri, în condiţiile în care femeia nu a revenit la autoturismul aflat la această unitate...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#Prahova, #turism, #Revelion 2020, #turisti, #zona montana, #Azuga, #Sinaia , #Revelion